Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950841 alkalommal 6750170 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Szemünk fénye közlekedik

KRESZ pálya a Szilas Családi Parkban


A környékbeliek kifejezett kérésére rendőr segíti a közlekedést minden szombaton 9 és 13 óra között a Szilas Család Parkban kialakított KRESZ-pályán. A kérést meghallgató és felkaroló önkormányzat, továbbá a megvalósító kerületi kapitányság ezzel újabb fejezetet nyitott a folyamatosan bővülő együttműködésükben.Címkék:
Szilas Park
Mindkét fél úgy véli, az itt játszó gyermekek szakavatott segítséggel észrevétlenül sajátíthatják el a közúti közlekedés legfontosabb szabályait. Lehetnek akár gyalogosan, akár lábbal hajtott műanyag motorral, háromkerekűvel, „igazi”kerékpárral, lábtempós kisautóval a Szilas parki pálya tekergős útvonalain.
A KRESZ-parkban azonban már pénteken is csúcsforgalom volt, iskolai program folyt a pályán. Dr. Farkas Dóra főhadnagy, a Káposztásmegyeri Rendőrőrs parancsnokhelyettese kisdiákok gyűrűjében beszélt a biztonságos közlekedésről.
– Az új tanév kezdetén a nyári nagy szabadság után célszerűnek láttuk az iskolásokat visszazökkenteni a mindennapi közlekedésbe, megelőzve ezzel a lehetséges közlekedési baleseteket. Erre kitűnő lehetőséget nyújt ez a pálya – emeli ki a főhadnagy, akinek nem új az oktató szerep, hiszen az Ovizsaru program szakavatott előadója volt éveken át. – A KRESZ-pályán igazi közlekedési táblákat és útburkolati jeleket találnak a gyerekek, és gyakorolhatják a közlekedési szituációkat – folytatja dr. Farkas Dóra. – Először kicsit megilletődnek a rendőri jelenléttől, de fokozatosan oldódik a légkör, és kialakul az a bizalom, amely nem csupán itt, hanem a mindennapi életben is fontos az egyenruhásokkal szemben – emeli ki a parancsnokhelyettes.

Komoly dolgokról, játékosan
A Szilas Parkban a KRESZ-pályán jól látható, szeretnek idejárni a családok.
– A gyermek a szülők szeme fénye, ha itt megtanul közlekedni, kevesebb lehet a baleset – erről már dr. Dabous Fayez képviselő, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója beszél. – Egy hete kerestek meg szülők azzal az ötlettel, hogy jó lenne, ha egy-egy hétvégén rendőr is lenne, segítene. Nagyon jó ötletnek tartottam, és örülök, hogy gyorsan teljesült a kérés. Szombatonként rendőrök segítik a közlekedést, igaz, még játékosan, de valódi szabályokkal.
A KRESZ-pályán kívül a kutyásokat is várja a Szilas Családi Park. Ottjártunkkor az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkatársai is a területen voltak. Vezetőjük, Pataki Gábor elmondta:
– Ezen a nagy területen kutyások és nem kutyások békésen elférnek, a 25 ezer négyzetméteres szabad kutyafuttatón póráz nélkül is szaladgálhatnak az ebek. A gazdik is figyelnek egymásra. Ha itt vagyunk, akkor mi is figyelmeztetjük a szabálytalankodókat, ellenőrizzük a csipek meglétét, a kutyapiszok felszedését, segítünk, ha probléma van.


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye