Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966848 alkalommal 6762421 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Épül a KRESZ-pálya


A Szilas Családi Park részeként újjáépül a Sporttelep utca és az Óceánárok utca kereszteződésénél található közlekedési park. Javában zajlik a gyakorló pálya alapozása, és napokon belül az aszfaltozást is befejezik. Áprilisban minden újpesti kipróbálhatja az új KRESZ parkot, ahol a szülők, gyermekeik tanítgatása közben, feleleveníthetik saját élményeiket, a kicsik pedig játszva tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait.Címkék:
Szilas Park
Évtizedekkel ezelőtt számos tanpálya, úgynevezett KRESZ-park épült országszerte, amelyek segítségével sok gyermek sajátíthatta el biztonságos körülmények között a közúti közlekedés alapvető szabályait. Újpesten, a Szilas-patak mentén is működött egy ilyen, amely az idő múlásával sajnos teljesen használhatatlanná vált. Az épülő Szilas Családi Park részeként a régi közlekedési pálya az eredeti helyén újul meg, és kap új aszfalt burkolatot, amelyre közúti jelzéseket, gyalogátkelőhelyeket festenek fel. A kereszteződésekbe, útkanyarulatokba, különböző - a valódi közúti forgalomban legtöbbször előforduló - közlekedési jelzőtáblák kerülnek. A pályát a munkálatok befejezése után, várhatóan áprilisban vehetik birtokba a szórakozva tanulni vágyó gyermekek, fiatalok.

- A Szilas Családi Park célja, hogy a család minden tagjának kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtson, ezért a pihenőparkban tematikus terek épülnek minden korosztálynak. A közlekedési tanpálya építése után hozzálátunk a lábtenisz- és tengópálya építésének. Lesz kosárlabdapalánk kicsiknek és nagyoknak, ping-pong asztalok, és végül egy mini játszótér - mondta Rádi Attila alpolgármester. Hozzátette: A Szilas-patak menti terület a korábbi tereprendezési, és kertészeti munkáknak köszönhetően hosszú évek után végre rendezett arcát mutatja, és tavasszal vár minden kikapcsolódni, pihenni vágyó újpestit. Különlegessége még, a park Szilágyi úti végén található, közel 25000 négyzetméteren létrehozott Első Újpesti Kutyapark, ahol a kutyák szabadon szaladgálhatnak gazdáik felügyelete mellett.

- Egy önkormányzat akkor sikeres, ha az ott élők igényeit, vágyait meg tudja valósítani. A most épülő KRESZ-pálya remélhetően mindazoknak az újpestieknek örömet szerez, akik kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával vagy gyalogosan gyakorolnak majd rajta - mondja dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója.

G. RKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye