Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966838 alkalommal 6762416 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Gyermekbarát újpesti rendelők


Gyermeksarkokat alakít ki az önkormányzat minden újpesti gyermek háziorvosi rendelő váróhelyiségében. Szerdán három gyermekorvosi rendelőbe juttatták el az önkormányzati képviselők a város ajándékait: modern gyermekbútorokat, foglalkoztató füzeteket, ceruzákat és gyermekjátékokat. Az önkormányzat ezzel a segítséggel a héten összesen öt rendelőt tesz gyermekbaráttá.Címkék:
Szilas Park
TarzanTM Park
Szerdán három helyszín, az Erdősor és a Pozsonyi úti, valamint a Király utcai gyermekorvosi rendelő gazdagodott egy-egy színes gyermek várósarokkal, ahol a várakozás perceit felhőtlen rajzolgatással, avagy közös játékkal tölthetik el a picik. Az önkormányzat által adományozott felszerelést a város képviselői juttatták el a rendelőkbe. Elsőként Bartók Béla és dr. Szabó Béla önkormányzati képviselők adták át az új várósarkot az Erdősor úti gyermekorvosi rendelőben. A gyermekbútorok - asztalka és székek - mellett a képviselők kétféle foglalkoztató füzetet, színes ceruzákat és gyermekjátékokat is magukkal vittek.

- Az egészségügyet kiemelt ügyként kezeli az önkormányzat akár a szakorvosi, akár a háziorvosi rendelők tekintetében. Nem csak a gyógyászati eszközök fontosak azonban, hanem az is, ha valaki elmegy a rendelőbe, akkor milyen környezetbe kerül, és hogy érzi magát. Ez különösen igaz a gyerekekre. Ezért is fontos, hogy egy kellemes légkör fogadja őket, amely feledteti a rájuk váró esetleges kellemetlenségeket – véli Bartók Béla, a Fidesz frakcióvezetője.
Az ajándékokat örömmel fogadták mind a betegellátók, orvosok, asszisztensek, mind pedig a kis betegek.

- Mindennek örülünk, ami a gyerekekért van. Harminc éve dolgozom itt Újpesten, de ilyen ajándékot még nem kaptunk. Nagyon kellemes meglepetés volt és köszönjük a gyerekek nevében is – mondta dr. Török Zsuzsanna az Erdősor úti rendelő gyermekorvosa.

Délelőtt a Pozsonyi úti gyermekrendelőbe három képviselő, Hladony Sándor, Jókay Attila és Németh Edit Éva jutatta el el az önkormányzat ajándékát. Alig helyezték el a kis bútorokat, a gyerekek látható örömmel már birtokba is vették az új felszerelést.

Kora délután a Király utcai gyermekorvosi rendelő váróhelyisége gazdagodott egy gyereksarokkal, amelyet Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő adott át.

- Újpest egy családbarát város. Ezért döntöttünk úgy, hogy megépítjük a Tarzan-parkot, a Szilas-családi parkot, a sídombot, ezért az új uszoda, a tankönyv támogatási program és egyebek mellett ezért kaptak a gyerekrendelők színes kis asztalokat és új játékokat, hogy a beteg gyermekek itt is jól érezhessék magukat - mondja Ozsváth Kálmán.

Igaz ez a rendelő a szerencsésebbek közül való volt eddig is, hiszen alapítványi pénzből már vásároltak néhány bútort, műanyag csúszdát, de nagy örömmel fogadták az adományt.

- Olyan, hogy túl sok lenne a játék a gyerekeknek, soha nincsen. Minden ajándék jól jön. Mire a rendelőbe beérnek a kicsik, jól kijátsszák magukat. Úgy gondoljuk, nagyon kedves gesztus volt az önkormányzat részéről – mondja dr. Erdei Zsuzsanna gyermekorvos.

- Ha egy gyerekeket ellátó intézménybe belép valaki, akkor olyan aurájának kell lennie, hogy a látvány és a légkör alapján rögtön tudja, itt gyerekeket látnak el. Ha egy kicsit félelem-mentesebbé, gyerekbarátabbá tesszük magát a várótermet, az önmagában nagyon sokat segít abban, hogy kis pácienseink jól érezzék magukat fűzte hozzá dr. Kálmán Mihály gyermek háziorvos.

Az orvosok elmondták: tudják, hogy következő lépcsőfokként az orvosi rendelők felújítására készül az önkormányzat, amit örömmel várnak.

G.R.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye