Ajánlott videóKörkép extra (2018.04.13)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966852 alkalommal 6762424 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A műanyag pályától a havas lejtőkig


Október elején nyitott meg a síiskola a Szilas Családi Parkban, ahol képzett szakemberek többféle korú és szintű síelni vágyót várnak a téli szezonon kívül is.Címkék:
Szilas Park
Az Óceánárok és a Farkaserdő utca találkozásánál ősszel nyitott meg a Hóbarátok Sport Egyesület síiskolája azzal a céllal, hogy olyan rendszeres sportolási lehetőséget nyújtson a téli sportnak hódolni vágyók számára, ahol kellemes környezetben, vidám hangulatban, képzett szakemberek segítségével ismerkedhetnek a síelés és snowboardozás alapjaival.

Szabó Pál László, a síiskola egyik vezetője szerint ez a mozgásforma bárkinek ajánlott, kortól, felkészültségtől függetlenül.
– Hároméves kortól gyakorlatilag bárki elsajátíthatja nálunk e téli sport alapjait. Korhatár nincs. Tanítottunk már meg nagymamát is síelni – mondja mosolyogva a fiatal szakember. Hozzáteszi: – Ez egy szenzációs sport, amit ha valaki igazi, havas pályán is kipróbál, nem felejti el soha.

Az oktató szerint a felvonóval és világítással felszerelt, korszerű műanyag sípálya időjárástól függetlenül alkalmas arra, hogy az alapokat letegyék annak érdekében, hogy ha a családok egy téli útra indulnak, akkor az első napoktól élvezhessék az Újpesten elsajátított technikát. Szabó Pál Lászlótól megtudtuk, oktatóikat családbarát hozzáállás, fiatalos lendület, jókedv, türelem, valamint a maximális szakmai felkészültség jellemzi.

Iskolások tesiórája
Az önkormányzat jóvoltából az újpesti iskolások október elejétől tavasz végéig, egymást váltva járnak síoktatásra. Ingyenesen, heti egy alkalommal a testnevelésóra keretében. Azonban nemcsak az iskolás korosztályt várják, hiszen bárki, aki elsajátítaná a havas sport alapjait, bejelentkezés alapján, a szintjének megfelelő oktatásban részesülhet, akár egyéni, akár csoportos formában. A téli szünetben például négynapos intenzív képzést is indítanak gyerekek, középhaladók és felnőttek számára, a profibbakat valódi havas lejtőkre invitálja – külföldre – a Hóbarátok Sport Egyesület.

G.R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye