Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966844 alkalommal 6762419 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Műfüves focipályával gazdagodik Újpest


Már túrják a földet a Tábor utcában az egykori Dunacipő-pályán. Munkagépek gyalulják a füvesnek már nemigen nevezhető területet, ahol rövidesen vadonatúj focipálya várja az UTE labdarúgóit.Címkék:
Szilas Park
Az első kapavágáson már túl vannak a kivitelezők, még a polgármester is bekapcsolódott a munkába, mindenki megelégedésére néhány percig ügyesen vezette a hatalmas földgyalut.

– Remélhetőleg egyre többször látják majd az elkövetkezendőkben az újpestiek, hogy az önkormányzat, mondhatni, hozzányúl olyan dolgokhoz, területekhez, amelyeket már régebben is fel kellett volna újítani – mondta dr. Tahon Róbert jegyző. – Így természetesen az egyesületek is további sportolási lehetőséghez jutnak.

– Egy előre eltervezett terv alapján kezdődött a munka – vette át a szót Őze István, az UTE klubigazgatója. – Három évvel ezelőtt az UTE és az önkormányzat megkötött egy az egyesület működtetését célzó együttműködési szerződést, amelynek egyik pillére a régi, elhanyagolt sportpályák és létesítmények rendbehozatala. A jelenlegi építkezésre is pályáztunk, amelyet az önkormányzat segítségével elnyertünk, így megindulhatott a munka. Az első ütemben elkészülő műfüves pálya is TAO-s pénzből lesz felújítva, amelyhez a klub és az önkormányzat is hozzáteszi az önrészhez szükséges összeget.

– Tudtommal nem volt egyszerű a területet „megszerezni”. Jól tudom?

– Négy korábbi tulajdonosa van a területnek, a magyar állam, az önkormányzat, a GE Hungary Zrt. és a Sanofi-Aventis Zrt. Ahol a jelenlegi munka folyik, az önkormányzati tulajdon – tájékoztatott a jegyző.

– A Tábor utcában nem csak egy olyan pálya van, amelyet rendbe kellene hozni. Lesz folytatás?

– A következő kiírásban természetesen ismét jelen leszünk, és a terület továbbfejlesztése érdekében pályázunk – mondta Őze István. – Hogy nyerünk vagy sem, ez még a jövő titka. Reméljük, sikerrel pályázunk, és rövidesen egy minden igényt kielégítő sportkomplexum várja a sportolóinkat.

– Csak az igazolt versenyzők használhatják a területet? Mi lesz a nagy sikerű sportnapokkal?

– Megnyugtathatok mindenkit – jelentette ki Tahon Róbert –, hogy a sportnapok és az önkormányzat által rendezett események ezután is helyet kapnak a Tábor utcában.

GG
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye