Ajánlott videóKörkép -3- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966835 alkalommal 6762413 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesten a gazdasági együttműködés is hagyomány


Újabb cégek mutatkoztak be és ajánlottak együttműködést a negyedik Újpesti Gazdasági Találkozón május 30-án az Újpesti Polgárcentrumban. A találkozó megnyitójában dr. Molnár Szabolcs alpolgármester a korábbi eredményekről, zárszavában pedig az idei újpesti beruházásokról-fejlesztésekről szólt.Címkék:
Homoktövis
Szilas Park
SZTK
Uszoda

Az alpolgármester visszautalt rá, hogy a cégek és az önkormányzat közötti, kapcsolatépítőnek szánt rendezvénysorozatot 2011-ben hagyományteremtő céllal hívták életre, és azóta több kézzelfogható eredményt értek el. Egyebek mellett újpesti cégtől vásárolt buszt az önkormányzat, a Sanofival nemrégiben kötött kormánymegállapodás pedig hosszú távú együttműködésre utal.

Külgazdaság, energiahatékonyság

Elsőként Krankovics Sándor, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal befektetésösztönzési főosztályának vezető tanácsadója kapott szót, aki a kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatásáról, valamint a hazai beruházások ösztönzéséről beszélt, egyben ismertette, tevékenységükkel miként segítik az említett folyamatokat.

Gáspár Attila, a Virtuális Erőmű Program programvezetője a cégek energiahatékonnyá válásának mikéntjét és lehetőségeit ismertette, kiemelve, hogy a programnak az oktatási intézmények közül, valamint az ipari szféra területeiről is számos támogatója akad. A cél: 2020-ra 20 megawatt energiamegtakarítás. A legenergiahatékonyabb cégeket díjazzák, a pályázat során pedig segítik őket.

Cégek bemutatkozása

Az ismertetők után két újpesti cég mutatkozott be, közülük a Technoorg Linda Kft. három éve működik Újpesten, és főként nemzetközi kapcsolatokat ápol. Szigethy Dezső, az ionágyúkat (nagyon röviden: különlegesen kis energiájú, ionokkal üzemelő felületmegmunkáló berendezés) gyártó cég ügyvezetője a berendezésről és felhasználási területeiről szólt, valamint utalt arra, hogy jelenleg kétfajta fejlesztésen is dolgoznak.

Sulyok Éva, a Rollstar Árnyékolástechnikai Kft. kereskedelmi vezetője nem csupán cégképviselőkhöz, hanem egyben magánemberekhez is intézte szavait, amikor a különféle árnyékolástechnikai eszközöket ismertette. Kitért arra, hogy egyes fajta napernyőkhöz már szélérzékelőt is építenek, a zsaluzia (lényegében kültéri reluxa) és a rolók kapcsán pedig többek közt azt hangsúlyozta, hogy ezeknek a kiegészítőknek hővisszaverő hatásuk is van.

Újpest jobban teljesít

Zárszóként ismét dr. Molnár Szabolcs vette át a szót, aki kiemelte: számos önkormányzat „kiegyezne” Újpest anyagi helyzetével, majd szólt a közeljövő terveiről: idén adják át az uszodát, az SZTK-ban az orvosi gépparkot korszerűsítik (a röntgendiagnosztikát például teljesen kicserélik). Bővül továbbá a Homoktövis Bölcsőde, két lépcsőben hoznak létre több férőhelyet az óvodákban, folytatódik az ökoparkok építése, és zajlik az aktív és passzív pihenést egyaránt lehetővé tevő Szilas park kialakítása. Az alpolgármester végül a Tábor utcában nyíló Tarzan™ Park megnyitójára invitálta a megjelent cégek képviselőit.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye