Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950838 alkalommal 6750167 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Évértékelő Káposztásmegyeren


Káposztásmegyer bűnügyi mutatóit és eredményeit értékelte dr. Terdik Tamás újpesti rendőrkapitány a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK) március 20-i ülésén. Elhangzott az is: a rendőrség tavasszal ismét rendez lakossági fórumot, megjelennek a kerékpáros járőrök, és lesz folytatása a Megszállás fedőnevű akciónak is.Címkék:
Szilas Park
Uszoda
Településrészi statisztika.
Terdik szerint Káposztásmegyer Budapest egészéhez viszonyítva nyugodt környezetnek számít, tavaly viszont a nyáron történt indokolatlan szurkálás, üzletrablás, a 14-es villamoson előfordult nyaklánckitépések és az őszi motiválatlan garázdaságok miatt lakossági fórumot szerveztek. A rendőrkapitány hangsúlyozta: minden szóban forgó cselekmény elkövetőjét elfogták. Káposztásmegyeren tavaly hat rablás, havi egy-két gépkocsifeltörés történt, ami alacsonynak mondható, azonban a betörések és az autólopások számát csökkenteni kell. Utóbbi cselekmények egyébként az M0-s megépülése óta szaporodtak meg, ugyanis az autópálya jelentősen megkönnyíti a tolvajok érkezését és távozását.
– Tavaly, 2011-hez képest, összességében nem emelkedtek a bűncselekmények – tette hozzá dr. Terdik Tamás.

Tevékeny rendőrség
A rendőrkapitány a városban tartott Megszállás akciókra visszautalva elmondta: a kétnapos káposztásmegyeri razziában a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel együtt húszan vettek részt, elérték céljukat, ezenkívül a Megszállásnak lesz folytatása, és a lakossági fórumot – későbbi kezdéssel – folytatják, megrendezik.
További változás még, hogy megjelennek a kerékpáros járőrök, akik a robogón, autón és gyalog közlekedő egyenruhásokkal összehangolva végzik munkájukat. A rendőrkapitány felhívta a figyelmet a Szomszédok Egymásért Mozgalom fontosságára is, hiszen ez a bűnmegelőzési forma ingyen van, emellett igen hatékony módszer.
Jelentős szerep jut a körzeti megbízottak munkájának is, akiknek kötelező felkeresni a társasházak gondnokait, képviselőit, viszont az egyházakkal, nagyobb áruházakkal is aktív kapcsolatot kell tartaniuk – ez utóbbiak eredménye egyébként akár már a második félévben megmutatkozhat.
Külön kiemelte még a káposztásmegyeri rendőrőrs tevékeny munkáját, az itteni egyenruhások tavaly a kis létszám ellenére nagyobb hatékonysággal dolgoztak, mint az azt megelőző évben.

Visszaszorítva
Újpest rendőri vezetője felhívta a figyelmet: a tervezett metróvégállomás helyén zajló prostitúciót sikerült megszüntetni azzal, hogy a XV. kerület felé vezető átjárót betontömbökkel eltorlaszolták, és felszámolták a gyorsulási versenyeket is. Terdik utóbbival kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy a lakótelepi környezet felerősíti az utcai zajokat, köztük a hangos járművekét, emiatt úgy tűnhet, hogy még mindig akadnak illegális gyorsulók.
Idén országszerte hangsúlyos szerepet kap a gyalogosok és a kerékpárosok védelme és a velük történő balesetek visszaszorítása. Az újpesti rendőrség baleseti gócponttérképpel és a veszélyesebbnek bizonyuló csomópontok aktív rendőri megfigyelésével védi a közlekedőket.

Újpest kiemelkedő
A beszámoló végén Cserna Sándor közbiztonsági referens kiemelte: a rendőrség és a közterület-felügyelet, valamint a rendőrség és a polgárőrség jó kapcsolata egyaránt példaértékű. Előbbi szervek hétköznap járőröznek közösen a városközpontban, a közös polgárőr-rendőr szolgálati órák számának pedig hetven (!) százalékát az újpesti polgárőrök együttműködése adja.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye