Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966840 alkalommal 6762418 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Park minden korosztálynak


Jelenleg a tisztítás, a szemét eltakarítása és a növényzet megújítása zajlik, tavasszal azonban megkezdődik a minden korosztály igényét kielégítő Szilas park kialakítása.Címkék:
Szilas Park
Rádi Attila alpolgármester még a részletek ismertetése előtt kiemelte: többek között a háztartási hulladék és az építési törmelék eltakarítása, illetve a növényzet megújítása után kezdődhet csak a park funkcióinak kialakítása. A parkban kis dom- bokat építenek, amelyek a különböző funkciójú területeket különítik el, megújul a növényállomány, a Farkaserdő utca felőli oldalon pedig rendbe teszik a parkolót is, ahol tizennyolc helyet alakítanak ki.

– A parkban egyebek mellett a különböző korosztályoknak való tematikus játszóterek épülnek, lesz futópálya, a Szilas-patak melletti út pedig a kerékpárosoké lesz – sorolta a tervezett fejlesztéseket az alpolgármester.

A fentieken kívül lesz még kamaszjátszótér, a jelenlegi buszvégállomás közelében lévő területen pedig cirkusz "fogadására" alkalmas helyet alakítanak ki.

Rádi Attila végezetül hozzátette: a park felső része, ahol a már szánkózásra használt, de még teljes magasságában el nem készült domb található, elsősorban piknikliget-pihenő jellegű lesz, míg a felsoroltak java a Külső Szilágyi út-Sporttelep utca-Hajló utca közötti részen kap helyet. A funkciók kialakításának sorrendjéről – tekintettel a szükséges infrastrukturális beruházásokra is – tavasszal születik döntés.

MOAKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye