Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966844 alkalommal 6762419 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Elkezdődött a Szilas Park kialakítása


Megkezdődtek Újpest egyik legnagyobb közösségi zöld területének, a Szilas Családi Park kialakításának az előkészületei - tudtuk meg Rádi Attila alpolgármestertől. A terület rendbetételét és tisztítását végzik várhatóan április végéig, majd ezután látnak hozzá az új park kialakításához.Címkék:
Szilas Park
A napokban különböző gépekkel, darus kocsikkal találkozhattak a Szilas-patak környékén élők, az ott sétálók. Szokatlan ez mindenkinek, hiszen több mint két évtizede, a lakótelep építése óta - amikor is felvonulási területnek használták a patakpartot - sosem történtek itt rendezési munkálatok.

- Mielőtt bárki is megijedne, a tevékenység legális, sőt nagyon is fontos. Örömmel jelenthetjük, hogy megkezdődtek a Szilas Családi Park kialakításának előkészületei - árulta el kérdésünkre Rádi Attila alpolgármester. - A Szilas-patak környéke korábban gazos és rendezetlen volt, ahol rendszeresen hajléktalanok vertek tábort a bokrok között. A káposztásmegyeriek nem igazán tudták használni ezt a területet, kutyákat sétáltattak itt, néhányan futottak, sétáltak. Az önkormányzat döntésének értelmében azonban hamarosan kiépül itt a Szilas Park, Újpest legnagyobb közösségi zöld területe, ahol minden korosztály megtalálhatja majd a neki megfelelő kikapcsolódási formát - mondta az alpolgármester.

A patak menti sétány körül szánkózódombot, szenior-tornapályát, közlekedési parkot, piknikparkot, tengópályát, BMX-pályát alakítanak ki az elkövetkező hónapokban - tudtuk meg a részleteket.

A fejlesztés előkészítéseként a napokban indult el a meglévő, szemetes, rendezetlen terület rendbetétele. Az első lépés a növényzetmegújítási program, amelynek keretében megnyesik a fákat, bokrokat, az előzetes felmérés és engedély alapján kivágják a balesetveszélyes és elöregedett fákat. - Ezeket a fákat az új park kialakítása során pótolni fogjuk. - mesélt a most zajló munkákról a terület hasznosításáért felelős ÉPIT Zrt. vezérigazgatója, Razsovich József.

A szakemberektől megtudtuk: az előkészítések végéhez közeledve ezután kezdődhet meg a területen található építési törmelékek összegyűjtése, a régi felvonulási épületek alapjainak elbontása, a sitt elszállítása. Ezt a fázist kisebb földmunkák zárják, amelyek április végére, május elejére befejeződhetnek. Ezután kezdődhet meg a pihenőpark különböző helyszíneinek kialakítása.

G. R.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye