Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950872 alkalommal 6750198 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tábla engedi a járdán parkolást


Lakossági bejelentés alapján, az önkormányzat közbenjárására vált kényelmesebbé a közlekedés a Deák Ferenc utca István út és Nádor utca közötti szakaszán. Az önkormányzat nemrégiben szintén intézkedett lakossági kérésre, az Újpesti Párbeszédet pedig kifejezetten azért hívta életre a polgármester, hogy a kérdőívek segítségével kérjék ki az újpestiek véleményét, javaslatait.Címkék:
Piac
Újpesti Párbeszéd

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a napokban léptette életbe és táblázta ki a Deák Ferenc utcában megváltozott forgalmi rendet. Az előző szabályozás szerint tilos volt a járdán parkolni, és az utcaszakaszon közlekedő 30-as buszok nem fértek el biztonságosan, ezért a BKK engedélyezte a járdán két kerékkel történő várakozást, amelyet a buszmegálló mögött külön tábla jelez.

A változtatás az István út és a Nádor utca közötti szakasz mindkét oldalára vonatkozik, az előírás szerint a gyalogosoknak másfél méter széles közlekedőfelületet kell szabadon hagyni. A módosításra  vonatkozó kérelmet lakossági bejelentés alapján továbbította az önkormányzat, amely már nem először jár el hasonló ügyben.  

Miként előző lapszámunkban beszámoltunk róla, ugyancsak lakossági kérés alapján engedélyezték a járdán történő parkolást a Károlyi István utca, a Berzeviczy Gergely utca és a Venetiáner utca közötti szakaszán. A piac sarkán a Szent István tér, a Templom utca és a Károlyi István utca kereszteződésénél pedig újabb táblákat helyeztek ki. 

Utóbbi helyszínen ugyanis még mindig akadtak olyanok, akik behajtottak a piac mellett egyirányúsított utcába.

M. O. A.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye