Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9953056 alkalommal 6752027 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tisztább és szebb lett Újpest!


A korábbi évekhez képest az újpestiek számára is érzékelhető, tisztább lett a kerület, az idei Újpesti Párbeszéd visszajelzései alapján is. Az Újpesti Városgondnokság munkatársai sokat tesznek azért, hogy ez a pozitív érzés állandósuljon.Címkék:
Újpesti Párbeszéd
Az Újpesti Városgondnokság folyamatos "járatot" üzemeltet az illegális hulladék összeszedésére. "A markolóval ellátott teherautó körjáratban kétnaponta visszaér ugyanarra a helyre." - tudtuk meg Fejér Jánostól, az Újpesti Városgondnokság zöldterületi üzletágának vezetőjétől. "Jól tudjuk, a szemét nem magától terem, hanem szorgos kezek helyezik el a városrész több pontjára." Az illegális szemetelők számonkérésére csak tettenérés esetén van lehetősége az Újpesti Közterület-felügyeletnek. Az éj leple alatt lerakott kommunális hulladék - sitt, törmelék, bontási és építőanyag - lerakói nehezen tetten érhetők, de az önkormányzat természetesen elszállíttatja ezt a szemetet is.

Fejér János megjegyzi, létezik már hulladék turizmus is. A szomszédos kerületekből, településekről is hoznak át szemetet. Sajnos ezek a munkák több tízmillió forintot vonnak el Újpest gazdálkodásából.

A zöldhulladék nem a szeméttelepre kerül, hanem az Újpesti Városgondnokság teherautójára szerelt aprítógépekbe, újrahasznosításra. A darálék nagy része a cserjék, sövények alá kerül vissza, megakadályozva a gyomosodást.

A rendezett városképhez a közterületek karbantartása is hozzátarozik. A Virágos Magyarországért mozgalomban tavaly a legszebb főutca címet kiérdemlő Újpest folyamatosan fi gyel a városközpont tisztaságára, de emellett a Szent István tértől távolabb eső parkok, sétányok, járdák rendbetételére is.

"Két sepregetőgép szabályos menetrend alapján dolgozik: 2-3 naponta viszont láthatjuk egy adott területen. A nyár újdonsága kétségtelenül az a beüzemelés alatt lévő újabb takarítógép lesz, amely tartályában 500 liter vízzel indulhat útnak. Kezelőjével locsolásra, pormentesítésre, fertőtlenítésre lesz képes." - tudtuk meg az üzletág vezetőtől.

-UNCivilek is segítik

Az Újpesti Városgondnokság Kft. nagyra értékeli, hogy munkájukban több civil szervezet is osztozik. A TeSzedd! országos takarítómozgalom valamint a Polgármesteri Hivatal által kezdeményezett takarítási felhívások ma már megmozgatják a lakosságot. A tiszta városrész közüggyé vált.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye