Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9955863 alkalommal 6754074 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Szakmai műhelymunka a Tarzan™ Parkban


A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében egynapos, a mozgásfejlesztésről szóló műhelymunkán vettek részt óvónők október 5-én a Tarzan™ Parkban. Az oktatást és a szakmai sétát a korábbi két alkalomhoz hasonlóan ezúttal is Tóth Anett köznevelési szakértő, szaktanácsadó tartotta.A továbbképzés célja most is az volt, hogy a résztvevők megismerjék a mozgás fejlesztő hatásának jelentőségét, valamint tapasztalatot gyűjtsenek Budapest legnagyobb szabadtéri családi játszóparkjának tudatosan tervezett mozgásfejlesztő eszközeinek használatáról. Továbbá hogy információkat kapjanak a különböző mozgásterápiákról, kiemelten az Ayres terápiáról és annak eszközrendszeréről.

Az Ayres
Az Ayres terápia fejleszti és pontosítja a nagymozgásokat, tudatosabbá teszi a tempó, a ritmus és az irányok kontrollját, fejleszti a finommotorikát, a szem-kéz koordinációt, a tér-, az irány- és a formaészlelést, erősíti a testsémát és a testtudatot.


A mozgás a fejlődés motorja, alapja.

A térbeli tájékozódást és az idegrendszer érését mozgással lehet a leghatékonyabban fejleszteni. A mozgás pedig az érzékletek összerendezésén alapul.
A Tarzan™ Parkban minden játék gondos tervezéssel, a lehető legjobban, kimondottan a mozgás fejlesztésére lett kialakítva. A gyerekek játszva fejlődnek és tanulnak meg olyan dolgokat, amelyekről sokan nem is sejtik, hogy tanulni kell, vagy tanulhatóak egyáltalán.
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye