Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9955864 alkalommal 6754075 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Parkolási nehézségek a Városkapunál


Újpesten évek óta központi téma és probléma a parkolóhiány Újpest-Központ és a Városkapu környékén egyaránt. Hétköznap már korán reggel nagy a tumultus mindkét említett területen, sőt a környező utcákban is. Az önkormányzat évek óta keresi a mindenki számára elfogadható megoldást.– Régi probléma, hogy sokan P+R-ként használják a Városkapu és Újpest-Központ környékét. Ez főként azokra az autósokra igaz, akik nem Újpesten laknak, de metróval szeretnének eljutni a munkahelyükre – mondja Cserna Sándor, az Önkormányzati Rendészet vezetője. – Korábban csak a központi részt érintette ez a probléma, de ahogy kezdtek elfogyni a helyek, az autósok már a Városkapu parkolóját és a környező utcákat is birtokba vették.
Az elmúlt években a probléma sajnos tovább fokozódott, mert a XIII. kerületben szinte mindenütt fizetőssé vált a parkolás, ezért az autósok egyre kijjebb jönnek. Nem meglepő tehát, hogy az újpestiek folyamatosan jelzik ezt a problémát az Önkormányzat felé.
Az Újpesti Párbeszédnek már többször is témája volt a parkolók túlzsúfoltsága és hiánya, illetve számos szakmai felmérés és konzultáció is zajlott ebben a témában.
– A megoldás több okból is nehéz, de főként azért, mert az újpestiek véleménye is megoszlik ebben a kérdésben – folytatja Cserna Sándor. – Nehéz pontosan felmérni, hogy kik, mikor, miért és mennyi időt parkolnak az érintett területeken. Az Önkormányzat szakemberek folyamatos bevonásával keres olyan hatékony és igazságos megoldást, amely nem terheli meg sem a város költségvetését, sem az emberek pénztárcáját, és leginkább megfelel az újpestiek elvárásainak.
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye