Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950849 alkalommal 6750177 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Esterházy Jánosra emlékeztek Újpesten


A hatvan éve elhunyt Esterházy Jánosra emlékezett Újpest Önkormányzata a Városházán és az Esterházy János téren. „Minden úgy van jól, ahogy a Jóisten akarja. Ha ő jónak tartotta ezt, akkor ez nekem is jó. Ki vagyok én, hogy a Jóisten akaratát ellenezzem?” – idézte Esterházy János szavait Latorcai János. A Magyar Országgyűlés alelnöke méltatta a felvidéki mártírpolitikus életművét azon a tanácskozáson, amelyet az Esterházy János Emlékév keretében tartottak május 12-én az Újpesti Városháza Dísztermében, dr. Kövér László házelnök fővédnökségével.

Az egybegyűlteket az Újpesti Önkormányzat képviseletében dr. Zsigmond Barna Pál köszöntötte. Az alpolgármester hangsúlyozta: erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy ápoljuk Esterházy János emlékét, ennek egyik kézzelfogható állomása Újpesten a Gróf Esterházy János Emlékpark és ez az emlékülés is, amely az Újpesti Városvédő Egyesület kezdeményezésére, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet partnerségével és az Újpesti Önkormányzat támogatásával jött létre.

Az Esterházy János Emlékévet a felvidéki Pázmaneum Polgári Társulás hirdette meg a felvidéki magyar politikus mártírhalálának hatvanadik évfordulójára. Az 1901-ben született gróf Esterházy János, az Egyesült Magyar Párt ügyeleti elnöke 1957. március 8-án hunyt el a csehszlovákiai Mírov börtönében. A Felvidék magyar vezetőjének életútját a Rákóczi Szövetség alelnöke és az Esterházy János Emlékbizottság elnöke, Martényi Árpád és Szerdócz J. Ervin, Újpest és Rákospalota rabbija idézte fel, politikai és életmentő tevékenységét Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója ismertette. Az emlékülésen Hirmann László történelemtanár, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy a kitelepítés és a holokauszt hogyan jelenik meg a közoktatásban, majd Paulisz Boldizsár, az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület alapítója mutatta be a civilszervezet tevékenységét.

A megemlékezés koszorúzással zárult a Gróf Esterházy János Emlékparkban. Az Újpesti Városvédő Egyesület a nemzeti összetartozást jelképező tölgynél elhelyezte azt a földet, amelyet Esterházy János szülőföldjéről hozott. Az Alsóbodokról származó földet Horváth Zoltán főplébános, esperes áldotta meg.

Cs.J.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye