Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950851 alkalommal 6750179 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A tűzoltók ünnepe


Hősi emlékparkot avatott Újpesten a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepén. A tűzoltó hősi emlékparkot május 3-án, a tűzoltónap alkalmából avatta fel a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a IV. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság előtt. Az emlékhely kialakítását a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának megünneplésére létrehozott emlékbizottság támogatta.

A központi szoboralakot 1942-ben állították fel a főparancsnokság udvarán, majd közel ötven év múzeumi pihenő után, 1992-ben került Újpestre – idézte fel Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Ez a régi emlékmű most teljesen megújult, márványtábla került rá a hősi halált halt tűzoltók nevével, és hét kisebb, tűzoltósisakot mintázó emlékművet is elhelyeztek mellette azoknak a bajtársaknak az emlékére, akik az 1956-os harcokban vesztették életüket kötelességük teljesítése közben.

Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester hangsúlyozta, hogy az avatás fontos esemény a város életében, hiszen ez a budapesti tűzoltók egyik központi emlékhelye. Az alpolgármester hozzátette: büszkeséggel tölt el minket, hogy itt található Újpesten az emlékpark, egy olyan helyen, ahol napról napra, évről évre megemlékezünk a hős tűzoltókról.

Jutalom a legjobbaknak

Újpest Önkormányzata május 4-én, Szent Flórián napján pénzjutalomban részesítette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség, IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának kiemelkedő munkát végző tagjait.
Az ünnepséget Szabó Dávid tűzoltó főhadnagy beszéde nyitotta meg. A főhadnagy elmesélte a tűzoltónap és Szent Flórián történetét, majd az önkormányzat nevében dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester adta át a jutalmakat. Az ünnepség után könyvbemutatót tartottak, szintén az újpesti tűzoltóságon. A tavaly megjelent Tűzoltó szerkocsik Magyarországon című könyv második kötetét mutatták be a szerzők és a kiadó. A program részeként a Pándi Önkéntes Tűzoltóság munkatársai egy rövid bemutatót is tartottak korhű autóval és eszközökkel. DV. CSJ.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye