Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950847 alkalommal 6750176 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A Napraforgó Alapítványhoz járt Bendegúz

Újpest Cseriti


A hatéves Takács Antal Bendegúz számára gyűjti a kupakokat az Újpesti Cseriti. A rendszeres fejlesztést igénylő kisfiúra a Napraforgó Alapítvány a Sérült Gyerekekért nevű szervezet hívta fel a figyelmet, amely kupakgyűjtőként is csatlakozott a kezdeményezéshez.Címkék:
Cseriti
 „Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben: Ember lenni mindig, minden körülményben” – a kétszáz éve született Arany Jánostól kölcsönözte mottóját a Napraforgó Alapítvány. A szervezet ennek megfelelően azt tekinti hivatásának, hogy segítse a gyermekek és családok harmonikus fejlődését, a képességek fejlesztését és maximális kibontakoztatását.

Sérült és ép gyermekeknek egyaránt kínálnak foglalkozásokat, valamint felnőtteknek is, hiszen a teljes családhoz a nagyok testi és lelki egészsége éppúgy hozzátartozik, mint a kicsiké. A szülők ingyenesen járhatnak például meditációs tréningekre és 3-1-2 meridián tornára, amit gyerekek is igénybe vehetnek. A szervezet a társadalmi szolidaritás erősítésére is nagy hangsúlyt fektet: felhívást tettek közzé, amelyben arra biztatják a szülőket, hogy beszélgessenek otthon azokról is, akik szükséget szenvednek és támogatásra szorulnak. Egy gyűjtőládát is elhelyeztek az irodájukban, és az itt leadott adományokat eljuttatják a szegény sorsúakhoz.

A Napraforgó Alapítványnál vallják: „Jövőnk alakulása a saját, illetve gyermekeink kezében van.” Ezért fontosnak tartják, hogy minél előbb, már egészen kicsi korban felismerjék az esetleges testi vagy pszichés rendellenességeket. Az adottságok fejlesztésével azt igyekeznek elérni, hogy minél teljesebb, boldogabb, egészségesebb életet éljenek a hozzájuk kerülő gyermekek.

A kis Bendegúz is a Napraforgó Alapítványhoz járt fejlesztésre. Varanka Zoltánné, a szervezet vezetője hívta fel az édesanya, Somodi Katalin figyelmét a Cseriti kupakgyűjtési akciójára. A kisfiú autista, de szerencsére tud beszélni, és képeken keresztül csodálatosan kommunikál. Fejlesztést igényel, hogy be tudjon illeszkedni a közösségbe és teljes életet élhessen. Hétfőn és kedden jár óvodába, szerdától péntekig pedig fejlesztő foglalkozásokon vesz részt.

A különórák havonta 50-60 ezer forintos kiadást jelentenek. Ezt az összeget az édesanya nehezen tudja előteremteni, mivel egyedül neveli kisfiát és a fejlesztések mellett nem vállalhat teljes állást. Az Újpesti Cseriti kezdeményezésére összegyűjtött adományokat a foglalkozásokra és a szükséges segédeszközökre szeretnék majd fordítani.

CsJKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye