Ajánlott videóKörkép extra (2018.04.13)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950847 alkalommal 6750176 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újra mozgásban a legsportosabb város

Kihívás Napja


Idén május 31-re esik a hónap utolsó szerdája, vagyis a Kihívás Napja. Újpest ismét versenybe száll a legsportosabb város címért, amelyet már négy alkalommal nyert el.Címkék:
Sportos Újpest
Szilas Park
TarzanTM Park
Uszoda
Wintermantel Zsolt
A központi programok ebben az évben is a Szent István téren lesznek, ahol reggel nyolc órától várják testmozgásra az újpestieket. Wintermantel Zsolt polgármester köszöntője után reggeli tornával indul a nap a főtéren Katus Attilával. Ezt követően egymást váltják a fellépők, egészen fél kilencig, amikor a New Level Empire lép a színpadra. A nap zárásaként dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester jelenti be a verseny eredményét.

A Kihívás Napja ugyanis verseny: abban vetélkednek egymással a városok, hogy hol mozognak legalább tizenöt percet a legtöbben a lakosság lélekszámához viszonyítva. Újpest már négy alkalommal bizonyult a legsportosabb városnak a hetvenezernél több lakosú települések mezőnyében, és idén is mindent megtesz, hogy itt maradjon az elsőségért járó trófea. Ennek érdekében megmozdulnak kicsik és nagyok a bölcsődés korosztálytól az idősebbekig, összefognak a civil szervezetek, az oktatási intézmények, a sportegyesületek, közösségek és családok.

Azok között, akik legalább tizenöt percig pulzusnövelő mozgást végeznek, és a Szent István téri információs pultnál kitöltik a sportolási adatlapot, este fél nyolctól értékes ajándéktárgyakat sorsolnak ki. A központi helyszínen rengeteg sportolási lehetőség közül választhatnak a kilátogatók, legyen az asztalitenisz, floorball, mászófal, teqball vagy fitnesz.

A programok már 0 órától elkezdődnek, az Újpesti Babits Mihály Gimnáziumban asztaliteniszre, röplabdára, floorballra és kispályás focira, a Halassy Olivér Városi Uszodába úszásra lehet jelentkezni, a Megyeri Úti Általános Iskolában a Megyeri Tigrisek kosárlabdáznak meghívott vendégeikkel, a Farkas-erdőben pedig éjszakai gyalogtúrát tartanak. Reggel nyolc és este kilenc óra között is több helyszín kínál sportprogramokat, így az UTE Szusza Ferenc Stadion, az UTE Atlétikai Stadion, a Szilas Park játszótere és sípályája, a Semsey Aladár Park, az Ugró Gyula Park, a BigWall, a Tarzan™ Park, a Halassy Olivér Városi Uszoda, a Hodos Tamás Budapesti Tollaslabda Csarnok és a Székpatak utcai műfüves focipálya.

Reggel kilenckor indul a Futva, kocogva, sétálva: Mozdulj meg Újpestért! akció a Kassai utca és a Király utca sarkán. Este hat és hét óra között negyedóránkénti indításokkal a Farkas-erdőben várják a mozogni vágyókat. Több helyszínen is tartanak flash mobot a nap folyamán: reggel hétkor a Károlyi parkban, délelőtt tizenegykor az Újpesti Piac és Vásárcsarnok területén, délután fél ötkor pedig a Rózsavirág téren.

A programokra mindenkit vár Újpest Önkormányzata.

CsJ


Részletes információ az Újpesti Polgármesteri Hivatal Sport, Művelődési és Oktatási Osztályán kérhető: 1042 Budapest, István út 14. I. 36–37., telefon: 231-3298, 231-3101/116, 120 mellék, e-mail: ifjusag@ujpest.hu. A program kiemelt együttműködő partnere a Halassy Olivér Városi Uszoda, a Tarzan™ Park és az Újpesti Torna Egylet.


Újpest a legsportosabb város

A Kihívás Napja kezdeményezés 1982-ben indult el Kanadából. Két szomszédos város vezetői úgy döntöttek, hogy egész napos versenyen döntik el, hol szeretik jobban a sportolást. Május utolsó szerdáján este kilencig azt számolták, hányan végeznek testmozgást legalább negyedórán keresztül. A Kihívás Napja aztán hagyománnyá vált, elterjedt az egész világon, és 1991-ben Magyarországon is meghonosodott. Újpest a kezdetektől részt vesz a Magyar Szabadidősport Szövetség akciójában, és már négy alkalommal nyerte el a legsportosabb város kitüntető címet a nagyvárosok kategóriában, legutóbb a múlt évben.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye