Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950849 alkalommal 6750177 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Könyvben tisztelegnek Göröcs Titi előtt

Meghívó a bemutatóra


Május 17-én, szerdán 17 órakor mutatják be Lakat T. Károly Titi – Göröcs János, a varázsló című könyvét az Újpesti Városháza Dísztermében.Göröcs János, Újpest és Budapest díszpolgára azon kevesek egyike, akik nemcsak részesei, de egyben főszereplői is voltak a magyar labdarúgás egyik fényes, sikerekben és eredményekben gazdag időszakának, a hatvanas évek futballjának.

Az Aranycsapatot követő úgynevezett "meggypirosak" vezéregyéniségeként nemcsak a pályák labdaművésze volt, hanem a közönség abszolút kedvencének is számított. A Titi című könyv sokkal több annál, mint Göröcs János életrajza.

Göröcs János 18 évesen került Újpestre, és 15 éven keresztül rúgta a labdát lila-fehérben. Ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes volt a csapattal, és 339 élvonalbeli mérkőzésen 109 gólt rúgott. Az 1961-1962-es Kupagyőztesek Európa-kupája kiírásban a sorozat gólkirálya lett, és egészen az elődöntőig vezette az újpesti csapatot. Az 1968-1969-es Vásárvárosok Kupája sorozatban a döntőbe jutott a gárda, ahol a Newcastle United szerezte meg a győzelmet.

A kiváló csatárt munkájának elismeréseként 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki, 2008-ban Újpest Díszpolgára, 2015-ben Budapest Díszpolgára címet kapott. 2015-ben a Magyar Érdemrend középkeresztjét, majd az elmúlt évben az MLSZ Életműdíját kapta meg.

A könyv részben tisztelgés egy köztünk élő legenda egészen kivételes élete és pályafutása előtt, részint korrajz, amelynek alakjai akár egy dokumentumfilm szereplői is lehetnének.

Az idősebb generációnak nosztalgikus visszaemlékezés, a fiatalabbaknak tanulmánnyal felérő dokumentum egy emberről és egy korról, amely mindmáig tele van megfejthetetlen titkokkal.

A könyvbemutatóra minden kedves érdeklődőt, sport rajongót, a labdarúgás tisztelőit várjuk, hogy ez alkalommal köszönthessük a legendát, Göröcs Jánost, születésnapja alkalmából.
Wintermantel ZsoltKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye