Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9961364 alkalommal 6758425 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Foci a szentélyben


Kétszer is felújították, ehhez képest meglepő, hogy az Újpest stadionja még nem felel meg a labdarúgó NB I követelményeinek. Pedig rengeteg emlékezetes élmény kapcsolódik hozzá.Anno volt olyan vélemény is, hogy a szentély az ország első számú stadionja. Aztán arról is lehetett hallani, hogy Budapest legmodernebb pályája. Akárhogy is volt, a Megyeri úti stadiont minden újpesti szerette, függetlenül attól, hogy Újpest drukker vagy nem. A stadion Hajós Alfréd tervei alapján készült. Az első meccset 1922 őszén játszották benne a Fradi ellen. Azóta lement néhány szezon, ami alatt „amortizálódhatott”, nincs benne semmi szégyellni való. Mert rengeteg nagy meccs és rendezvény tartozik hozzá.

Én kilencéves voltam, amikor először voltam mérkőzésen. Az akkori Dózsa 2-2-t játszott az akkor épp Vasas Izzóval. Hány nagyszerű bajnoki és kupamérkőzés helyszíne volt ez a pálya! Talán az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor 1973-ban az Újpest a Juventusszal BEK negyeddöntő-visszavágót játszott harmincezer néző előtt a Megyeri úton. A torinói 0-0 után Újpesten 2-2 lett az eredmény, végül a Juventus egészen a döntőig jutott.

Az Újpest így állt fel: Szentmihályi – Kolár, Harsány, Horváth, Juhász – Dunai III, Tóth András – Fazekas, Bene, Nagy L., Zámbó (Kellner 75. perc), edző Kovács Imre. A Juventus pedig: Zoff – Spinosi – Morini, Salvatore, Longobucco – Cuccureddu. Furino, Capello – Causio, Anastasi, Altafini (Bettega, 76. perc). Góllövők: Bene (1. perc), Tóth András (12. perc), Altafini (29. perc), Anastasi (58.perc).

De nem csak focimeccsek voltak a „szentélyben”, hanem iskolai tornaünnepélyek és kerületi atlétikai versenyek is. Szívesen gondolok vissza arra a tornaünnepélyre, amikor mi tornatermi mászórudakkal mutattuk be a gyakorlatunkat. Mutatós, látványos szám volt. Arra már kevésbé emlékszem szívesen, hogy a kerületi iskolák atlétikai versenyén utolsó lettem a verhetetlen Mező mögött. Az edzőpályán bámészkodtam valami meccsen, úgy kellett értem jönni a rajt előtt.

Az utóbbi idők két nagy felújítása 2001 novemberére, majd 2003 októberére készült el. Azóta, 2003. október 25-től viseli a stadion a legendás labdarúgó, Szusza Ferenc nevét. Majd persze jobbra fordulnak a dolgok, és a Megyeri úti stadion mindig is Megyeri úti stadion marad, ameddig világ a világ!

Réti JánosKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye