Szavazás
Itt az ősz, és az influenzaszezon. Ön beoltatja magát?
Igen, minden évben. Fő a biztonság.
Igen, de nem mindig. Van, hogy elfelejtem.
Nem. Az oltások károsak.

Legfrissebb Archívum
Mindenkit vár a karácsonyi vásár!
Az utolsó hétvége programja
Hamar elrepült december első fele és sok teendő vár még ránk, mielőtt meggyújtjuk az utolsó adventi gyertyát. Vásárolni kell, megfejteni a tökéletes bejgli receptjét, korizni és Caramel koncerten forralt borozni.
Újpesti Piacnap - megéri!

Akciós ajánlatok péntektől péntekig (december 19-26. között). Figyelje, keresse az „Akciós” zászló(ka)t!
Nemzetközi élmények

Nemzetközi projektjét összegezte a Babits Mihály Gimnázium tagintézménye, a Karinthy Frigyes Általános Iskola meghívott vendégek, köztük dr. Molnár Szabolcs alpolgármester jelenlétében december 17-én. Az aulában megtartott összesítőn diákok számoltak be élményeikről, Thurnerné Gadó Ágnes igazgatónő pedig a további vállalásokat ismertette – merthogy ezekből is akad.

Ajánlott videóNemzeti kincseink nyomában - tokaji túra

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Kapcsolatok
Az oldalt 4886664 alkalommal 3142566 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Programok
Újpesti Karácsonyi Vásár

Időpont: 2014. november 29. - 2014. december 24.
Helyszín: Szent István tér
Szervező: Újpest Önkormányzata

November 29. Szombat

Szent István tér:
 • 10:00 Megnyílik az Újpesti Karácsonyi Vásár
Jégpálya:
 • 17:00 Jégpálya megnyitó ünnepség: Revolution Ice Production


November 30. Vasárnap

Városháza, díszterem:
 • 16:00 Erkel Gyula Zeneiskola ünnepi koncertje


December 6. Szombat

Nagyszínpad:
 • 10:30 „Süsü karácsonya” a Hadart Művészeti Társulás gyerekelőadása
 • 15:00 Kaláka gyerekkoncert
 • 17:00 Az Újpesti Református Egyház adventi gyertyagyújtása és műsora
 • 19:00 Erkel Gyula Zeneiskola karácsonyi koncertje
 • 19:30 Sub Bass Monster
Ifjúsági Ház:
 • 10:00-13:00 Kézműves-foglalkozás
 • 15:00-18:00 WORKSHOP „Marcipán gyurmázás” A gyerekek és szüleik különböző karácsonyi figurákat formálhatnak marcipánból.
Jégpálya:
 • 15:00-21:00 Korizz a mikulással!


December 7. Vasárnap

Városháza, díszterem:
 • 18:30 Daniel Speer Brass ünnepi koncertje
Nagyszínpad:
Szent István tér:
 • 16:00-18:00 Szabadtéri gyermekfoglalkoztató: karácsonyi pecsétműhely, krampuszteke, karácsonyfa-díszítő


December 13. Szombat

Nagyszínpad:
 • 10:30 „Decemberi csillagok” a Portéka Színpad karácsonyi gyerekműsora
 • 15:00 Eszter-lánc gyerekkoncert
 • 17:00-18:00 Az Újpesti Evangélikus Egyházközség és az Újpesti Baptista Gyülekezet adventi gyertyagyújtása és műsora
 • 19:30 Balkan Fanatik
Ifjúsági Ház:
 • 10:00-13:00 Kézműves foglalkozás
 • 15:00-18:00 WORKSHOP „karácsonyfadíszek gyártása” Kicsik és nagyok
 • sokféle eszköz és anyag felhasználásával, karácsonyfadíszeket készíthetnek.


December 14. Vasárnap

Nagyszínpad:
Szent István tér:
 • 16:00-18:00 Szabadtéri gyermekfoglalkoztató: karácsonyi pecsétműhely, krampuszteke, karácsonyfa-díszítő

Városháza, díszterem:
 • 16:00 Fourtissimo karácsonyi koncertje


December 20. Szombat

Nagyszínpad:
Ifjúsági Ház:
 • 10:00-13:00 Kézműves foglalkozás
 • 15:00-18:00 WORKSHOP (Mézeskalács díszítés) A gyerekek és a felnőttek előre kisütött mézeskalács figurákat díszíthetnek saját ötleteik szerint.
Jégpálya:
 • 15:00-21:00 Kívánságműsor


December 21. Vasárnap

Városháza, díszterem:
 • 16:00 Koncertmuzsika Zenekar
Nagyszínpad:
Szent István tér:
 • 16:00-18:00 Szabadtéri gyermekfoglalkoztató: karácsonyi pecsétműhely, krampuszteke, karácsonyfa-díszítő


Karácsonyi Vásár fellépők

Kaláka együttes:

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy Zenei Általános Iskolába jártak, így a zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A Kaláka együttes 2000. március 15-én, 30 éves jubileuma alkalmából Kossuth-díjat kapott, 2004-ben Prima Primissima kitüntetést, 2014-ben pedig Magyar Örökség Díjat.


Sub Bass Monster

„Nincs nő, nincs sírás” – ezzel a férfiak körében azóta is népszerű állítással került be a magyar rap-életbe Sub Bass Monster alias Máté Szabolcs. A gyulafirátóti srácnak 1997-ben a fent említett dal hozta meg a sikert. Leszerződött egy kiadóval, de nem volt pénze a stúdióra. Eladta a DJ felszerelését és mindent egy lapra tett fel. A kiadó viszont visszautasította a kész anyagot. Szabi jó barátságot alakított ki az Animal Cannibals együttessel, akik rengeteget segítettek neki. A Nincs nő, nincs sírás felkerült a Rap Jam CD-re, ezután felkérték Szabit egy kislemez elkészítésére. A hatalmas sikernek köszönhetően 1999-ben megjelent első nagylemeze Félre az útból címmel. Ezt további sikerek követték és karrierje azóta is töretlen.


Palya Bea

Az énekes-dalszerző Altatok című családi gyerekkoncertjével készül az újpesti karácsonyi vásárra. Álomországból hoz dalokat az újpesti lurkóknak.
- Az ötlet, hogy altatókat írjak, már nagyon régi, sok dalkezdemény hevert papíron, gépben. De a lendületet,hogy az Altatok könyv-lemez megszülessen, a hasamban rúgicsáló kislányom adta – meséli Palya Bea. - Vannak “felnőttesebb” és “gyerekesebb” dalok, ám én azt gondolom, hogy a kicsik és a nagyok is majd egyben befogadják ezt az anyagot, és majd az a lelkükben, fülükben megtalálja a maga helyét.


Mystery Gang

A Mystery Gang Trio 1998-ban alakult. Az '50-es évek közepének, végének ízével átszőtt egyedi stílusú, és műfajt teremtő garage, jungle és rockabilly zenét játszanak. Egri Péter szövegeire és dalaira építve adnak nagysikerű koncerteket, mind Magyarországon, mind külföldön. Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a Jungle Fever, mindhárom külföldi kiadó gondozásában. Az eltelt idő alatt nemcsak egyre hitelesebben hozták a kor manírjait, hanem stílusuk is színesedett, a rockabilly, a rhythm and blues és a rock and roll mellé bejött még a garage és jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1500 koncertet adtak.


Eszterlánc

Az Eszterlánc elsősorban hagyományos mezőségi népzenét játszó zenekar. Műsoraikban és hangfelvételeiken gyakran közreműködnek mezőségi énekesek és zenészek. 2014-ben az Eszterlánc együttes ismét búzai és melegföldvári dalokra épülő műsort állított össze Szilágyi Anna helyi énekes közreműködésével, akivel az elmúlt 15 évben számos közös fellépésük volt. Koncertjeiken a melegföldvári és búzai zene mellett Mezőkeszü és Mezőveresegyháza dalai is megszólalnak.
Jegesen című CD-n – egy búzai kántában – újra hallhatjuk énekelni a zenekarral Takács Annát és Takács Piroskát. A rendszeres meghívott zenészek közül ki kell emelni Dresch Mihály dzsessz-zenészt és Juhász Dénes furulyást / hegedűst akikkel az idén megjelent lemezen is találkozhatunk.


Balkán Fanatik

A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkán Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Georgios Tzortzoglou a Barbaro, valamint a Gépfolklór vezetőjének ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) – számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke – által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főleg kárpát-medenceiek és balkániak, így lett a zenekar neve Balkán Fanatik.


Katáng

A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források, erdők, mezők világa. Koncertjeiken sok izgalmas hangszert szólaltatnak meg, többek között kelta hárfát, ír furulyákat, tangóharmonikát, ukulelét, banjot és számos érdekes ütőhangszert.


Szekeres Adrien

Szekeres Adrien hazánk egyik legsikeresebb énekesnője. Már gyermekkorában eldöntötte, hogy a zenével akar foglalkozni. Számos szavaló- és énekverseny győzteseként, felvételt nyert az ország egyetlen irodalmi-drámai tagozatos gimnáziumába, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba. Énekhangja lírai mezzoszoprán, mivel háromoktávos terjedelemmel bír. Az érettségi után számos énekversenyen és fesztiválon mérettette meg magát, amiken jelentős sikereket ért el. Egy ilyen alkalommal fedezte fel Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője, aki 1995-ben meghívta állandó vendégnek zenekarába. Ezután Szekeres Adrien neve már nem volt ismeretlen a magyar közönség előtt. Az igazi nagy siker azonban még váratott magára, bár szárnypróbálgatásaira a Magyar Rádió Zenei Osztályán is felfigyeltek és 1996-ban eMeRTon díjjal jutalmazták. Kezdetben az Unisex együttesben énekelt, majd szólókarriert választotta. Olyan slágereket énekel, mint a kikötők (Gáspár Lacival), a Híd a folyót (Dobrády Ákossal), vagy az Olyan, mint te című nagysikerű dalt.


Kiskalász

Kiskalász zenekar 2009 januárjában alakult. 2013-ban, még épphogy óvodás korba lépett, de már három lemezzel büszkélkedhetett. Eddig megjelent lemezeiket Bartos Erika versei ihlették. Az első két albumot - a Zsákbamacskát és a Százlábút - jelölték Fonogram díjra az "Év gyereklemeze" kategóriában, 2013 őszére mindkét lemez aranylemez lett.


MÁZs

Mészáros Árpád Zsolt prózai színésznek indult, majd jó néhány zenés játék, operett és musical főszerepét is eljátszotta. 1989-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja volt. A vidéki sikerek után felköltözött a fővárosba, és rögtön megkapta a Budapesti Operettszínházban a Mozart! címszerepét. Ahogy bemutatkozott a fővárosi színpadokon, rövid idő alatt hatalmas rajongótábora alakult. Két szólólemeze is megjelent. 2004-ben Súgó Csiga-fődíjat, 2006-ban Súgó Csiga-díjat kapott, valamint 2006-ban az Év Operett-Musical színésze lett.


Szalóki Ági

Öt évesen az István, a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására kezdett az erdélyi magyar népzenéhez vonzódni. 16 évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban olyan muzsikusok között, mint Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Juhász Miczura Mónika, Horváth Kornél, Kathy-Horváth Lajos. 17 éves kora óta énekel rendszeresen színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a magyarországi világzene egyik legnagyobb hatású zenekarában, a Besh O Drom-ban énekelt évekig. Hosszú ideig dolgozott Szakcsi Lakatos Bélával és olyan kiváló zenészek hívták partnerül, mint a Liszt-díjas Oláh Kálmán, Balázs Elemér, a londoni Oi va voi vagy Presser Gábor. 2009-ig több mint ötven lemezen hallható a hangja. 1997-ben a Kelemen László - Pávai István vezette Utolsó óra elnevezésű népzenei gyűjtőprogram munkatársa lehetett, itt több erdélyi énekes adatközlő repertoárját rögzítette. Eddig öt önálló lemeze jelent meg.


Caramel

Molnár Ferenc „Caramel” Fonogram-díjas magyar énekes. A Megasztár című tehetségkutató műsor második szériájának győztese. 2005 áprilisában volt első nagy koncertje a Papp László Sport Arénában, ahol közel 12000 ember előtt énekelt. Majd elkészítette első nagy lemezét Dalok címmel. Erről az albumról az első siker a Szállok a Dallal című dal volt. 2006-ban megjelent második albuma Újrahnagolva címmel. 2008-ban visszatér egy új kis lemezzel a Maradjon így című dalból. 2010. március 12-én jelent meg harmadik albuma Lélekdonor címmel. 2011. december 21-én megjelent negyedik albuma Vízió címmel. Ez az album több szempontból is érdekesre sikeredett. Például ebben az albumban belekóstolhatunk a Rock és a Rapp világába Caramel jellegben. Ugyanebben az évben megtartotta első önálló nagykoncertjét a Syma Csarnokban, amit hosszú ideje neki sikerült telt házzal megtöltenie. 2012-ben még az év elején az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogatóján a legjobb négy közé jutott. Idén jelent meg a Valaki Vár és a Süss Fel Nap! című dala.


További programokKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Újpest Márkabolt Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park
Kapcsolatok