Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948845 alkalommal 6748599 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egy vérből valók vagyunk


Kölcsönös tisztelet, együttműködés és hagyományteremtés. Július elsején Wintermantel Zsolt és Csíkszentgyörgy község polgármestere, György József testvértelepülési szerződést írtak alá.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Június utolsó hetében rendezték meg az első székely-magyar utánpótlás-labdarúgótornát Csíkszeredán, amelynek fő célja a magyar-magyar kapcsolatok ápolása volt. A rendezvényt követően városunk vezetői Csíkszentgyörgyre látogattak, ahol Wintermantel Zsolt és György József aláírták az együttműködést.

– Óriási dolog számunkra ez a megállapodás – mondta György József, Csíkszentgyörgy polgármestere. – Elsősorban azért fontos, mert Magyarország és Székelyföld kapcsolata tovább erősödik. Fontos, hogy a két település lakói megismerhessék egymást és egymás mentalitását, életét. A legfontosabb az identitás erősítése.

A testvérvárosi megállapodás rendkívül sok lehetőséget ad a két település együttműködésére. Kulturális és turisztikai szempontból is sok kapu nyílt ki.

– A két településen múlik majd, hogy hogyan tudjuk megtölteni tartalommal ezt a megállapodást – tette hozzá Wintermantel Zsolt. – Nagyon bízom abban, hogy székelyföldi testvéreinket vendégül láthatjuk a jövőben különböző rendezvényeken, és nagyon bízom abban is, hogy újpesti iskolások jöhetnek majd megismerni ezt a vidéket. Megismerni a történelmi Magyarországot, az itteni embereket, hogy érezzék és tudják, valóban egy vérből valók vagyunk. Testvérvárosunk kiválasztásában és a kapcsolatfelvételben dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja működött közre.

– Mi magyarok a Kárpát-medencében vagyunk otthon – mondta a főkonzul. – Magam is erdélyi származású vagyok és Újpesten leltem otthonra. Nagyon fontos, hogy a magyar-magyar kapcsolatok működjenek és tartalommal teljenek meg. Mindkét településnek olyan értékei vannak, amelyekkel testvérét erősíteni tudja majd.

D.V.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye