Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948572 alkalommal 6748378 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Példaképről elnevezve


Zsengellér Gyula, az Újpest négyszeres bajnoka, Európa-válogatott focista nevét vette fel a Lázár Ervin Általános Iskola tornaterme. Az esemény kapcsolódott az iskola többéves múltra visszatekintő gyermeknapjához, ahol változatos programok várták a kisdiákokat és a leendő iskolásokat.Címkék:
Wintermantel Zsolt
A névadóeseményre abból az alkalomból került sor, hogy az Újpest négyszeres bajnok és ötszörös gólkirály támadója idén decemberben lenne száz esztendős. A megemlékezés civil kezdeményezésre jött létre, az ötletgazda az újpesti labdarúgó-hagyományokat lelkesen ápoló, a Foci Retro Képek KZ Facebook-oldalt is üzemeltető, az iskolában futballt oktató Kovács Zoltán volt. A névválasztást a Zsengellér család is támogatta.

A szeptember 12-iki névadón Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és az Újpest számos ismert korábbi labdarúgója is megjelent. A névadón Dunai Antal európai ezüstcipős újpesti legenda, Böőr Zoltán korábbi válogatott labdarúgó, az Újpest technikai vezetője, valamint az Ábel becenévre hallgató Zsengellér Gyula fia, Zsengellér Zsolt nyugalmazott sportújságíró is rövid beszédet mondott.

Wintermantel Zsolt beszédében kitért rá, az avatást azért is volt jó gondolat az Újpest-Ferencváros rangadó napjára időzíteni, mert Zsengellér Gyula 1947 őszén éppen a zöld-fehérek ellen játszotta utolsó mérkőzését az Újpest színeiben, mielőtt Olaszországba szerződött.

Az MLSZ nevében Dunai Antal, az Újpest FC nevében Böőr Zoltán, a Lázár Ervin Általános Iskola nevében pedig Pál Lászlóné igazgatónő helyezett el koszorút az emléktáblán, amelyet a polgármester és Pál Lászlóné Csilla, az iskola igazgatója közösen lepleztek le.

Az igazgatónő lapunknak azt mondta, fontosnak tartják, hogy maga az iskola és a tornaterem is egy-egy példakép nevét viseli. Lázár Ervin az irodalom, míg Zsengellér Gyula a sport területén hozott létre maradandót, ami példaként szolgálhat az utókor és a diákok számára.

A névadó ünnepség azonos napra esett az iskola többéves múltra visszatekintő „gyereknapjával”, amit hagyományosan szeptember második hétvégéjén rendeznek meg.

Évről évre „visszatérő elem” az ugrálóvár vagy az aszfaltrajz, és a kézműves foglalkozás, de minden évben igyekeznek valami újat mutatni a gyerekeknek. A rendhagyó szombat délelőtt főként a kisebbeknek szól, az alsósokkal és a leendő kisdiákokkal igyekszik megszerettetni az iskolát.

Idén az egyik legnépszerűbb „program” a csillámtetoválás volt, de ugyanekkora érdeklődés övezte a mondhatni rekordméretű ugrálóvárat. Az újpesti rendőrök és a tűzoltók idén is kilátogattak a gyermekdélelőttre, róluk külön írásunkban olvashatnak.

MOA
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye