Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948964 alkalommal 6748700 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpesti minta több kerületben


Újpesti mintára működtetne Állatvédelmi Járőrszolgálatot több kerület. A szomszédos XV. kerületben aláírásgyűjtés folyik az önkormányzati, rendőrségi együttműködést is magában foglaló szolgálat elindításáért. A XVII. kerületben május végén mutatkozik be az újpesti szervezet.Címkék:
Wintermantel Zsolt

Az országosan egyedülálló és napról napra folyamatosan fejlődő Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat mintáját követné több másik kerület is.
– Ehhez szakmai segítséget nyújtunk azoknak a kerületeknek, ahol a miénkhez hasonló szervezet elindításán fáradoznak – mondta lapunknak Pataki Gábor, az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője.

Hozzátette, ez a támogatás a tagok toborzását, a működésük, felépítésük bemutatását, valamint az érintett önkormányzatok informálását foglalja magában. Valamennyi érintett (a XIV., XVII., XVIII. és XIX. kerület) ugyanis az újpesti mintát veszi alapul, az országosan egyedülálló, már működő modellt szeretnék megvalósítani. A XV. kerületben az ott élők szeretnének hasonlót, tizenöt gyűjtőponton folyik aláírás a helyi állatvédelmi járőrszolgálat megalapításáért.

Az Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, az országosan is ismertté vált szolgálat megvalósítása együttműködésen alapul. Csupán közterületi járőrözéssel nem szűrhetők ki az állatokkal kapcsolatos visszaélések, rossz tartási körülmények. Ezekre sokkal inkább lakossági bejelentésekből és rendőrségi jegyzőkönyvekből derül fény. Szükség van az egyenruhásokkal való együttműködésre, nálunk az önálló közterületfelügyelet is részese ennek. A XIX. kerület például nagy számban vonna be polgárőröket a szolgálatba.

A XVII. kerület már nem először venne példát Újpestről. Korábban írtuk, a szakrendelőjüket például ugyanúgy saját kézbe vennék és felújítanák, ahogyan az nálunk történt. Pataki Gábor elmondta, Rákosmente május utolsó napjára bemutatkozóra hívta őket. A XVIII. kerület szintén elszánt, tőlük is megkeresték az
Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatot.

M. Orbán A.Újpest a saját tapasztalataival tudja segíteni a többi kerületet, amit szívesen meg is teszünk. Büszkék vagyunk arra, hogy nálunk alakult elsőként Állatvédelmi Járőrszolgálat, és örülünk, hogy vannak követőink – mondta Wintermantel Zsolt polgármester. 
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye