Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957098 alkalommal 6755006 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Személyes világörökség


Világörökség M címmel nyílt meg Dátán Attila fotós sajátos látásmódját bemutató kiállítás az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium galériájában a magyar kultúra napján.Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát. Ebben az évben született Petőfi is, és az első fotók egyike pont őt ábrázolja. A történelmi párhuzamra most is Hirmann László, az iskola igazgatója hívta fel a figyelmet.

A napjainkban látható fényképáradat kapcsán úgy fogalmazott: a mai képek célja sokkal inkább az élménymegosztás, mint a művészi, gondolati, érzelmi megfogalmazás.
Az alkotót ismerő dr. Jeszenszkyné dr. Gallai Gabriella, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségi tagja, iskolaigazgató, személyes élményeit osztotta meg. Így tudhatta meg például a hallgatóság, hogyan derült fény Dátán Attila kedvenc szabadidős elfoglaltságára.

A tárlatot február 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Tárlat az egykori munkahelyen
Az alkotó neve nem ismeretlen a Károlyiban. Egy ideig itt, pontosabban az intézmény általános iskolai jogelődjében tanított. Dátán Attila először gyermekeit kezdte fényképezni, majd a kilencvenes években tájképek készítésével foglalkozott. 2003-tól, a digitális technológia alkalmazásával ismét fényképez, főként országjárások, baráti látogatások alkalmával. Egykori munkahelyén az első tárlatát láthatjuk.

Kép és szöveg: MOA
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye