Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951408 alkalommal 6750644 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A legjobb ajándék a családi móka!


– mondja Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere, akivel a karácsonyi szokásokról, otthoni hagyományokról beszélgettünk.Címkék:
Wintermantel Zsolt
- Miben más a karácsony, amióta saját családja van, és nem a szüleivel ünnepel?
– Nagyon izgalmas, mert amikor az embernek új családja lesz, új szokásokat is megismer. Mindenki hoz valamit otthonról, és abból születik egy új, közös ünnep, melyben mindkét család hagyományai felfedezhetők. Ezek részben hasonlítanak, és sok esetben fedik is egymást. Azok a pillanatok, amikor nagyobb körben tudjuk ünnepelni a karácsonyt, mindig emlékeztetnek a gyerekkorra. Már nem én vagyok a gyerek, most mindennél többet ér, ha a saját gyerekeimet boldognak látom.

- Titkon Ön is számít valamire, amit nagyon szeretne ajándékba kapni?
– Nem szeretek a középpontban lenni, így azt sem ha én vagyok az ünnepelt.
Az persze más, mikor a családban kitalálnak nekem valami vicces dolgot, ami egy rossz szokásomra világít rá, vagy ha kitalálnak valami közös nagy mókát, aminek én vagyok a főszereplője. Az ilyen ötleteket nagyra értékelem, mindig megnevettetnek. Ajándékok helyett a közös programoknak örülök legjobban; a hétköznapi apróságoknak, egy jó  jegynek az iskolában, vagy egy sikeresen elvégzett feladatnak.

- Van olyan tennivaló a karácsonyi készülődés során, amelyből Ön is kiveszi a részét?
– Természetesen! Minden évben nekem kell segíteni a Jézuskának a fa befaragásánál, de szerencsére a modern technika nem hagy cserben. Vannak
már olyan eszközök, amelyekkel hamar megoldom a feladatot, és még jut
időm a piacozásra is.

- Milyen évet zárt?
– Fárasztó és nehéz év volt, rengeteg tennivalóval. A folyamatos iskola és rendelő felújítások, különböző fejlesztések mellett azonban szakmai sikereknek is örülhettünk, a Halassy Uszoda építőipari nívódíjat kapott. Négy választást kellett lebonyolítani ebben az évben, ez mindannyiunk számára megterhelő. Azonban jó hír, hogy az újpestiek újra bizalmat szavaztak nekem és csapatomnak, s ez minden nehézséget feledtet.

V. G.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye