Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948654 alkalommal 6748445 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Állatmentés még magasabb szinten


Új, vadállatmentéshez is felszerelt járművet kapott az Állatvédelmi Járőrszolgálat, a speciális autót Wintermantel Zsolt adta át Pataki Gábornak, a járőrszolgálat vezetőjének. A járműbeszerzést a polgármester kezdeményezésére a Fővárosi Önkormányzat támogatta kétmillió forinttal.Címkék:
Nem Nagy Dolog!
Wintermantel Zsolt
A polgármester a jármű átadásakor emlékeztetett: Újpesten alakult meg és működik az ország egyetlen állatvédelmi járőrszolgálata, amely a helyi önkormányzattal és a rendőrséggel is együttműködik.

Pataki Gábor, az Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője lapunknak azt mondta, a jármű speciális mentéshez is szükséges eszközökkel is fel van szerelve. Ez magában foglalja az alpintechnikai eszközöket, flexet, de olyan kamerarendszerrel is felszerelkeztek, amivel csövekbe szorult vagy ott bujkáló állatot is meg lehet találni.

- Az új jármű szintén élőállat szállítására alkalmas, ugyanakkor vadállatmentésre is alkalmassá váltunk, amihez hamarosan megérkezik a vadállatkenel – sorolja Pataki Gábor.

Hozzáteszi: a mentőfelszerelés olyannyira korszerű, hogy a járműben szállított beteg vagy sérült állat állapotát út közben is tudják figyelni. Ezen kívül a felszerelés kiegészül egy négykamerás rendszerrel is, amivel egy-egy komolyabb mentés munkálatait lehet majd közvetíteni az Állatmentő Liga honlapján.

MOA

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye