Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948756 alkalommal 6748522 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A bográcsozók és sportolók napja


Újpesten jól megfér együtt a sport, a mozgás és a gasztronómia, ezt „szezonális” jelleggel is bizonyítjuk. Az önkormányzat őszi sportnapján, a testmozgással együtt, főszerepet kapott a szakácsművészet is.Címkék:
Wintermantel Zsolt

A Tábor utcai pályán korán reggel már messziről látható füstjeleket adtak le az érkezőknek: erre, erre tessék! – gomolyogtak a füstjelek. Mint kiderült, a harmatos fűben, derengő napsütésben már jóval 7 óra előtt a főzőverseny csapatai tárták ki először a Tábor utcai sportpálya kapuját. Nem voltak kevesen, hatvan bográcsállás kelt el a felhívás alapján, ahol vaddisznóétkeket készítettek. 

Összeszokott baráti társaságok, főzős csapatok kapták meg a szervezőktől korán reggel a kiporciózott hozzávalókat, amelyeket, saját receptjük szerint kiegészítve tettek  a bográcsba. A szakácsokkal egy időben a tűzrakók is serénykednek, hiszen ez is egy külön szakma, nem mindegy például, milyen elrendezésben kerül a tűzifa a bogrács alá, s mekkora legyen a láng. A főzők olykor komótosan készülődtek, előbb megreggeliztek, majd egyre serényebben nekiláttak a hús aprításának és ízesítésének. A csapatok mindegyike 2-2 kilogramm vaddisznóhúst kapott. Hogy ebből mi sül ki, azaz mi fő majd több órán át, saját maguk dönthettek. Kérhettek 1 kilogramm babot, vagy 2 kilónyi burgonyát, vagy 1 fej káposztát.

Sport és kézműveskedés

Az idő elmúltával ugyan egyre inkább elveszítettük a napot a szemünk elől, de benépesült a pálya. A Wintermantel Zsolt polgármester fővédnökletével zajló, hagyományos őszi sportpartyn volt kispályás labdarúgás, a lányok által favorizált parkröplabda, mókás buborékfoci, és jött az Újpest Bulldogs Amerikai Futball Club is. Mindazok, akik felmásztak a Big Wall mászófalára, belátták az egész terepet. A gyerekeket lufibohóc és kreatív kézműves-foglalkozás is lekötötte a mozgás mellett, számukra az Újpesti Kulturális Központ sátra nyújtott szórakozást és mi tagadás menedéket is, mert idővel szemerkélni kezdett eső. Hiába „mondott” a meteorológia már ragyogó időt, az őszi sportpartyhoz őszies idő dukált.

Kismamák és harcművészek 

A nap folyamán harcművészeti bemutatók is lekötötték a közönséget, a Kono Karate Klub, a Fekete Mamba Sportegyesület, a Torony Sportegyesület, továbbá az UTE Karate és Taekwondo Szakosztálya nemcsak a harcművészet szépségeibe avatta be az érdeklődőket, hanem minden bizonnyal újabb beiratkozókat is szerzett. Már délelőtt bemutatkoztak a Fuss! Babakocsival újpesti csoport, a mely kimondottan kisgyermekes anyukákat vár soraiba egy kis mozgásra. Természetesen a kisbabákkal, hiszen a trénerük, Olívia szerint a kicsik 8 hónapos korától bátran elkezdhetik a szabadtéri testmozgást az anyukák.(Reméljük, hogy a pályán tüsténkedő kismamák megjegyezték a címet.) A Sportparty ebédidejében a Starlight táncosaival bulizhattunk.

A sportokban jelentkezők pontokat gyűjthetek, amelyeket ajándékra válthattak be a sportboltban. S nem hiányozhatott a rendezvényről az Újpest Márkabolt sátra sem, ahol Újpest-emblémás pólókat, egyéb ruhaneműket, aprók ajándéktárgyakat lehetett vásárolni vásárfiaként. 

Érmek, oklevelek, emlékek

Az időnként eleredő eső azonban senkit nem kergetett haza záróra előtt, az eredményhirdetésen kiosztott érmeknek, okleveleknek mindenki örült, s a sporteredmények mellett őszinte csodálattal illették a férfiakból alakult gasztro-zsűrit, akik egyáltalán be merték vállalni, hogy hatvan tányér vaddisznó étket úgy kóstoljanak meg, hogy az ízekből és az ételek külleméből a végén a sorrendet is megállapítsák.

Egyöntetű vélemény: jó mulatság volt, jöhet a tavaszi Sportparty!  S még ma levezetőnek, nyújtásnak, az esti Újpest FC-Dunaújváros mérkőzés a stadionban, vagy a televízió készülékek előtt. Egy biztos, álomba ringatni nem kell ma a résztvevőket. 

B.K.

Eredmények

Felnőtt kispályás labdarúgás:

I. helyezett: Csabagyöngye
II. helyezett: Szűcs Sándor Iskola 
III. helyezett: UMSZKI

Parkröplabda:

I. helyezett: Károlyi István Iskola
II. helyezett: Cápák
III. helyezett: Krumplipucolók

Főzőverseny:

I. helyezett: Újpesti Cserkészek
II. helyezett: Gönczy- csapat
III. helyezett: Vidám erdősoriak

Különdíjban részesültek a Csibészek, a Lakkozó óvoda és a Városgondnokság csapatai.

Az érmeket és okleveleket Wintermantel Zsolt polgármester adta át.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye