Ajánlott videóKörkép extra (2018.04.13)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948738 alkalommal 6748506 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Társasház-felújítás önkormányzati segítséggel


Az idén is támogatja a társasház-felújításokat az önkormányzat. Ebben az évben negyvenkét társasház kap könnyítést. Van, ahol már nagyon várják a lakók a rekonstrukciót, ott pedig, ahol már túl vannak a felújításon, elégedettek vele.Címkék:
Wintermantel Zsolt
– Az önkormányzati támogatást a hagyományos, a panel- és az egyéb iparosított technológiával épült lakóépületek felújítására lehetett igényelni, a műszaki tartalom nem változott tavalyhoz képest – mondja Wintermantel Zsolt. – Idén negyvenkét
társasház pályázatát bírálta el kedvezően a vagyonkezelő, ami összesen 4300 lakást érint.
A polgármester aláhúzta: a pályázat lényege, hogy az önkormányzat a társasháznak a felújításra felvett hitelére lakásonként havonta legfeljebb ezerötszáz forint támogatást ad. A rekonstrukciók támogatását az éves költségvetésből erre a célra elkülönített felújítási alapból fedezik.

Wintermantel Zsolt hozzáteszi: eddig az államilag támogatott panelfelújítások nem tartoztak az önkormányzat által segítettek körébe, most viszont ezeket a beruházásokat is megkönnyítik. Ez a plusztámogatás azt jelenti, hogy az önkormányzat a közterület-foglalási díj kilencven százalékát elengedi, amivel milliós megtakarítást érhet el a társasház. Egy példát is említ: a Szigeti József utca 23–27-es számú ház csaknem kétmillió forintot takarított meg így. Ahol még nem kezdődtek meg a felújítások, ott nagyon várják a lakók, ott pedig, ahol már lezajlott a rekonstrukció, túlnyomórészt elégedettek.

Az idén meghirdetett pályázat egyik nyertes lakóközösségének képviselője, Strobl Edit szerint az érintett házakban élők nagyon várják a megújulást. A közös képviselő azt mondja, a hozzá tartozó házaknak nagyjából felében végeznek majd felújításokat.
Ilyen például a lépcsőházak nyílászáróinak cseréje, a végfalak leszigetelése, valamint a különböző gépészeti felújítások (például szellőzőrendszer, felvonó).
– Ezek mindegyike az energiamegtakarítást szolgálja, a lakók nagyon várják, hogy elkezdődjenek a munkálatok – teszi hozzá.
Egy másik lakóközösség házain látványos rekonstrukció zajlik a Deák Ferenc utcában, de van olyan épület, ahol már korábban elvégezték a nagyszabású felújítást.
Farkas Julianna közös képviselő azt mondja, akkor lehet majd „mérleget vonni”, amikor már lezárultak a munkálatok, és a fűtést is az egyedi fogyasztás alapján számolják el.
– A Latabár Kálmán utcai épület korszerűsítése tavalyelőtt fejeződött be. Az energiamegtakarítás olyanynyira tetten érhető, hogy a lakók fele egyáltalán nem tekeri fel a fűtést, és a lakók túlnyomó többsége szerint megérte a felújítás – teszi hozzá.

M. ORBÁN ANDRÁSKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye