Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóHelyi érték (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9095537 alkalommal 6126427 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Kedvező változások a közlekedésben

Közvetlen buszjárat indul Újpest és Békásmegyer között


Az Újpesti Párbeszéd során megfogalmazott igényeknek megfelelően, Wintermantel Zsolt, Újpest polgármesterének kezdeményezésére a BKK előkészítette, hogy szeptember 15-étől a 296-os autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Békásmegyer Újmegyeri térig közlekednek.Címkék:
BKK
Újpesti Párbeszéd
Wintermantel Zsolt
Így új járat jelenik meg a Megyeri hídon, összekötve Újpalota - Rákospalota - Újpest - Káposztásmegyer - Békásmegyer városrészeket. Csúcsidőszakon kívül 296A jelzéssel betétjárat is közlekedik Újpalota, Szentmihályi út és Káposztásmegyer, Szilas-patak végállomások között, a mai 296-os útvonalán.

A változásokra azért volt szükség, mert igény mutatkozott közvetlen autóbuszjáratra Békásmegyer felé, emellett Káposztásmegyer külső lakóterületeinek utasait is célszerűbbnek látták minél attraktívabb, sűrűbb szóló buszos megoldással a metróhoz juttatni. További igény volt arra is, hogy az Újpest intézményeit és lakónegyedeit összekötő vonalakon bővítsék az akadálymentes közlekedés lehetőségeit.

Az életbe lépő változtatásoknak köszönhetően a 122-es járat is sűrűbben közlekedik majd.

Nagyon fontos előrelépés, hogy a 147-es és a 220-as járatoknál szeptember elejétől csak alacsonypadlós autóbuszok közlekednek majd, ezzel is segítve az akadálymentes közlekedést. Újpest az alacsonypadlós buszok tekintetében eleve jól ellátottnak mondható: a város vonalaira tavaly májusban az országban elsőként érkeztek a vadonatúj Mercedes Citaro típusú járművek.

U. N.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok