Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9950787 alkalommal 6750122 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Szombatonként rendőr segíti a „közlekedést” a KRESZ pályán

Egyre népszerűbb a Szilas park


Újpest önkormányzata komoly igényt elégített ki azzal, hogy megépítette a Szilas parkot, melyben vizes játszótér, KRESZ-, és sportpálya, szabad kutyafuttató található.Címkék:
Szilas Park
Dr. Dabous Fayezt, az 5. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjét arról kérdeztük, mennyire fogadták el, szerették meg az itt élők ezt a közösségi teret.
-    Gyakran kijövök ide, érdeklődök az emberektől, hogy hogy érzik magukat, szeretnek-e idejönni. A válaszok kivétel nélkül pozitívak. Naponta több százan látogatnak ide, használják, szeretik a parkot. Nem szemetelnek, vigyáznak rá. Erre persze mi is odafigyelünk, egy parkőr tartja karban folyamatosan a területet, ellenőrzi az eszközöket. Az idejárók sok új ötletet is megfogalmaznak, hogy mit kellene még építenünk ide, s ha egy ilyen ötlet megvalósítható, akkor azt meg is csináljuk.

Szép lett a KRESZ pálya is, a gyerekek nagy élvezettel kerékpároznak, rollereznek, „közlekednek” rajta.
   Azt szerettük volna, hogy itt gyakorolják a közlekedést, ismerkedjenek a szabályokkal. A gyerek minden szülőnek egy kincs, vigyázni kell rá. Ha itt megtanulnak közlekedni, kevesebb lesz a baleset. A pálya egyébként annyira népszerű lett, hogy már nem csak szabadidejükben járnak ki ide a gyerekek, hanem szervezett iskolai program keretében, és nem csak Újpestről, hanem más kerületekből is. Egy hete kerestek meg szülők azzal az igénnyel, hogy jó lenne, ha hétvégén egy-egy rendőr is lenne itt, aki segítene a forgalomban, taníthatná a kicsiknek a közlekedési szabályokat. Az Újpesti Rendőrkapitányság ebben maximálisan partner volt, így szombatonként 9-től 13 óráig mindig lesz majd itt egy rendőr, aki szakszerűen válaszol a felmerülő kérdésekre, és vigyáz a rendre is.  

Hogy a gyerekek mennyire tudják itt elsajátítani a közlekedési ismereteket, arról dr. Farkas Dóra főhadnagyot, a Káposztásmegyeri Rendőrőrs parancsnokhelyettesét kérdeztük.
-    Nemrég kezdődött el az új tanév és arra gondoltam, hogy célszerű lenne egy kicsit visszazökkenteni a tanulókat a nyári nagy szabadság után a kerékvágásba, a mindennapi közlekedésbe. Ezért szerveztük meg a Mobilitás Napját, melyen két iskola diákjai vettek részt.  Rendkívül nagy segítség ez a KRESZ pálya, itt megismerhetik a közlekedési táblákat, az útburkolati jeleket, gyakorolhatják a közlekedési szituációkat. Először kicsit megilletődnek az egyenruha láttán, de miután egy kis beszélgetéssel, játékkal oldjuk a hangulatot, érdeklődővé válnak, így könnyebben sajátítják el a szabályokat.
A Szilas park egy nagy része a kutyáknak és gazdáiknak nyújt biztonságos, felhőtlen kikapcsolódást. Ottjártunkkor az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkatársai is a területen voltak Pataki Gábor vezetésével.

-    Az összes közterület közül szinte itt van a legkevesebb gond a kutyásokkal. Van egy 6000 négyzetméteres parkrész, ahol szabadon, póráz nélkül sétáltathatók a kutyusok. A gazdik  odafigyelnek egymásra, ha valaki nem tartja be a rendet, vagy nem szedi fel kedvence után a „potyadékot”, arra rászólnak, s ha ez nem segít, akkor inkább ők takarítanak fel a renitens gazda helyett. Ha itt vagyunk, mi is figyelmeztetjük a szabálytalankodókat, ellenőrizzük a chipeket, segítünk ha problémájuk van.
 
A Szilas park – úgy tűnik – tökéletesen betölti azt a funkciót, melyre létrehozója, Újpest Önkormányzata szánta. Igazi kulturált, hasznos közösségi térré vált.    

pjKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye