Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9961358 alkalommal 6758424 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Legfontosabb: a közbiztonság


Noha a közbiztonság fenntartása-növelése nem önkormányzati hatáskör, az Újpesti Párbeszéd kérdőíveinek feldolgozásából az derül ki, hogy az itt élők erre fordítanák a város többletforrásait. Az önkormányzat számos esetben és formában működik együtt a rendőrséggel. Utóbbi statisztikájából szintén kitűnik: Újpesten csökkent a bűncselekmények száma, javult a közbiztonság.Címkék:
Újpesti Párbeszéd
Az Újpesti Párbeszéd kérdőíveit idén is csaknem tízezren töltötték ki – mondta lapunknak Nagy István alpolgármester. Kiemelte, a közbiztonság kérdése különös figyelmet kapott. – Amikor arra kerestük a választ, hogy az önkormányzat mire fordítsa az esetleges többletforrásokat, a válaszadók több mint kilencven százaléka ebben az évben is a közbiztonságot jelölte meg. Nagy István felhívta rá a figyelmet: noha a közbiztonság fenntartása-növelése nem önkormányzati hatáskör, többféle, a lakosság biztonságérzetét növelő támogatást nyújtanak a rendőrségnek. Az önkormányzat folyamatosan együttműködik a rendőrséggel, különbözőképpen támogatva az újpesti kapitányság munkáját, s ezzel is növelve a közbiztonságot. A városközpontban minden hétköznap egy rendőr és egy közterület-felügyelő járőrözik folyamatosan, valamint plusz heti 120 órában egy gépkocsizó járőrpáros teljesít szolgálatot Újpest egész területén. A rendőri jelenlétet az önkormányzat fizeti, és ahogyan korábban megírtuk, a páros jelenléte hasznos. Szintén a közbiztonságot és a rendőrök munkáját segíti a térfigyelő rendszer, amely idén több mint ötven kamerával bővül. Nagy István rámutatott: két évvel ezelőtt a Blaha Lujza utcában az önkormányzat egy minden szempontból komfortos, ugyanakkor kedvező áron működtetett közrendvédelmi szállót adott át. Mindezeken felül az önkormányzat évente két alkalommal jutalomban részesít rendőröket. Az egész Újpestre kiterjedő Százan Újpestért és a korábbi, Megszállás elnevezésű rendőri akciók szintén önkormányzati támogatással valósultak meg. – Nemcsak a rendőrök, hanem a két újpesti polgárőrszervezet munkáját is segítjük. Az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület számára szolgálati helyiséget biztosítottunk a Nyár utcában, és a két szervezet éves működési költségének nagy részét is az önkormányzat állja – foglalja össze Nagy István. Végül, de nem utolsósorban rámutatott arra is, hogy az önkormányzat uniós forrásból áldozatsegítő programot indított. Ez utóbbi azoknak nyújt segítséget, akik erőszakos cselekmény áldozataivá váltak, a 10–18 évesek és az idősek körében pedig tájékoztató-megelőző foglalkozásokkal veszi elejét a bajnak.

M. O. A.

A negyedik legbiztonságosabb
A rendőrség tavalyi statisztikája szintén az elmondottakat támasztja alá: tavaly az előző két évhez képest csökkent az összbűncselekmények száma. Ehhez hozzájön, hogy az újpesti rendőrök valamennyi kiemelt területen az első három között végeztek, és javultak a felderítési mutatók, a rablásoké különösen.
Az Otthontérkép ún. bűnözési térképe is igazolja a fent leírtakat: Budapest huszonhárom kerületéből Újpest a negyedik legbiztonságosabb. A térkép az ezer főre jutó bűnesetszám alapján készült. Ez a szám Újpest esetében tavaly március és idén február között nem érte el a huszonhetet.

M. Orbán András

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye