Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9966953 alkalommal 6762492 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Párbeszédben az újpestiekkel


Negyedik alkalommal kérte ki az újpestiek véleményét ebben az évben az önkormányzat az Újpesti Párbeszéd 2014 során. A kérdőívek kiértékelése megtörtént, és az Újpesti Naplóban most induló sorozatunkban az újpestiek véleményét összegezzük Nagy István alpolgármesterrel, a kérdőívet kiértékelő bizottság vezetőjével.Címkék:
Újpesti Párbeszéd
- Hányan mondtak véleményt az Újpesti Párbeszéd 2014 során?
- Az idei párbeszéd a tavalyi válaszadási rekordot ismételte meg, tízezren válaszoltak és tettek javaslatot. Szerencsére továbbra is egyre többen osztják meg velünk gondolataikat a város fejlődésével, mindennapjaival kapcsolatban. A tízezres kör számomra azt is jelzi, hogy többen stabilan érdeklődnek a helyi közélet iránt. Ismert, az Újpesti Párbeszéd célja, hogy a városvezetés megerősítést nyerjen: tervei egybeesnek-e az itt élőknek a város jövőjéről alkotott elképzeléseivel. A kérdőív olykor az egész család véleményét tükrözi, s ugyan kitöltése néhány percet vesz igénybe, a válaszoknak mégis nagy súlyuk van.

- A kérdőívben arra is választ kerestek, első alkalom, vagy a sokadik volt már, hogy kitöltötték a kérdőívet. Milyen eredményt kaptak?
- Hogy komolyan veszik a tartalmat, ékes bizonyítéka, hogy a választ adók több mint 52 százaléka korábban már három alkalommal kitöltötte az Újpesti Párbeszéd nyomtatott vagy elektronikus változatát. Idén a válaszolóknak mindössze 15 százaléka jelezte, hogy korábban nem vett részt ebben. Úgy vélem, az újpestiek visszatekinthetnek az időben, és láthatják, hogy a közügyekben tett javaslataik nem csupán ötletek voltak, hanem meg is valósultak, gondolok itt például az SZTK felújítására, fejlesztésére, az uszoda megépítésére vagy az új piaccsarnok formálódására, és a sort még hosszan folytathatnám.

- Elégedettek-e az újpestiek a Párbeszéddel mint kommunikációs kapcsolattal?
- Az idei felmérésben azt is kérdeztük, hogy amennyiben válaszolt már, elégedett-e a változásokkal, hasznosnak tartja-e a megkérdezést. Erre a kérdésre a válaszolók több mint 62 százaléka válaszolt igennel. Mivel a kérdőívek folyamatosan érkeztek, a feldolgozás is folyamatosan történt. Már a részeredményeket látva is megerősítést kaptunk arról is, hogy az uszoda további bővítése vagy a gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelők felújítása tetszik az újpestieknek. Miközben 2014-ben a közbiztonság kérdése, azaz javítása maradt továbbra is a listavezető.

B. K.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye