Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951410 alkalommal 6750646 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpest mint pozitív példa


Nagy szimpátiával figyeli Újpest fejlődését Riz Levente, a XVII. kerület, Rákosmente polgármestere. Szerinte nagyot változott a városkép, megújult a központ, mintaszerű a közösségépítés. Sőt, az újpesti példát alapul véve Rákosmente is arra törekszik, hogy saját kézbe vegye és felújítsa a kerület szakrendelőjét.Címkék:
Wintermantel Zsolt

– Kiválóan halad Újpest megújítása, mind építészetileg, mind a közösségi programok szempontjából is igényes, jól használható környezet alakul ki. Mindig is azt vallottam, a fejlesztésekkel nem csupán téglát és aszfaltot, hanem közösséget is építünk.

Kellenek olyan helyek, ahol az emberi kapcsolatokat lehet ápolni, ahol színvonalas környezetben együtt lehetünk barátainkkal, ismerőseinkkel. Újpesten ez egy jól működő modell – mondja Rákosmente polgármestere.

Hozzáteszi: a XVII. kerületben korábban erre nem igazán volt lehetőség, náluk az elmúlt években Rákoskeresztúr-városközpontban, a buszvégállomás helyén alakítottak ki hasonló közösségi teret.

– Újpest másik fő pozitívuma az egészségügy fejlesztése. Azzal, hogy saját kézbe vették és felújították a szakrendelőt, láthatóan fontosnak érzik az egészségügyi szolgáltatások korszerűsítését, az újpestiek egészségét – emeli ki. A rendelő „sorsa” náluk is napirenden van, állapota pedig részben egybevág az újpestiével: a korábbi tulajdonos főváros elhanyagolta a szakrendelőt, amelyet – mondhatni, Újpest mintájára – szeretnének saját kézbe venni és bővíteni, lévén a XVII. kerület népessége folyamatosan gyarapszik.

– Figyelembe vesszük azokat a pozitívumokat, amelyek Újpesten már beváltak – fűzi hozzá Riz Levente. Rákosmente polgármestere végül, de nem utolsó sorban nem csupán polgármesterként, zenészként is nagyra értékeli Újpestet; valódi közösséget, remek közönséget talált itt. Zenekarával magyar és nemzetközi rockslágereket játszanak, amelyeket ismertek és velük énekeltek az újpestiek. – Nagyon szívesen látogatok Újpestre akár zenekarral, akár pedig azért, hogy a két kerület együttműködéséről, a jó gyakorlatok megosztásáról egyeztessünk Wintermantel Zsolt polgármester úrral – zárja gondolatait.

M. ORBÁN ANDRÁS
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye