Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951436 alkalommal 6750666 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpest Önkormányzatának sajtóközleménye


Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete ma délben megkezdődött rendkívüli testületi ülésén Wintermantel Zsolt polgármester előterjesztése nyomán elfogadta a kegyeleti szabályokról szóló 18/2009. (VI.25.) önkormányzati rendeletének módosítását. A rendeletmódosítással elhárult a jogi akadály az előtt, hogy az elhunyt Kiss Péter országgyűlési képviselőt az önkormányzat saját halottjának tekinthesse.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Újpest Önkormányzata a határozati javaslat elfogadásával saját halottjának tekinti a nemrégiben elhunyt politikust, Kiss Pétert, az Újpestet és Angyalföldet magában foglaló egyéni választókerület tavasszal megválasztott országgyűlési képviselőjét, akitől ma délután vesznek végső búcsút a Fiumei úti Nemzeti sírkertben.

Mint ismert, augusztus 7-én Wintermantel Zsolt polgármester sajtóközleményben jelezte, hogy az Országgyűlés, a Magyar Szocialista Párt és a XIII. kerületi önkormányzat által saját halottjának tekintett politikustól Újpest is méltóképpen kíván búcsúzni. Kiss Péter több cikluson át volt az Újpestet és Rákospalota egy részét felölelő választókerület országgyűlési képviselője, tavasszal pedig Újpestet és Angyalföldet magában foglaló egyéni választókerület képviselője lett.
Az újpesti önkormányzat 2009-ben a baloldali többség által is elfogadott kegyeleti rendelete azonban nem tette lehetővé, hogy elhunyt országgyűlési képviselőt az önkormányzat hivatalosan is saját halottjává nyilváníthasson. Ezért Wintermantel Zsolt polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze augusztus 15-én 12 órára, hogy amelynek napirendjében kezdeményezte a kegyeleti rendelet módosítását és benne Kiss Péter országgyűlési képviselőnek az önkormányzat saját halottjává nyilvánítását.

Wintermantel Zsolt előterjesztését a képviselő-testület elfogadta.

A rendelet módosítás elfogadásával arról döntött a képviselő-testület, hogy a saját halottnak tekintett személyek körét kiterjeszti az újpesti választópolgárok által az újpesti egyéni választókerületekben megválasztott országgyűlési képviselőkre is, miközben változatlanul saját halottjának tekinti Újpest valaha volt polgármestereit; Újpest díszpolgárait; az Újpestért Díjjal kitűntetett polgárokat, ama települési képviselőket, akik a halálukkor tagjai az újpesti képviselő- testületnek; s ama volt települési képviselőket, akik az újpesti képviselő-testületnek legalább két cikluson keresztül a tagjai voltak.

Újpest Önkormányzata Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye