Ajánlott videóKörkép extra (2018.04.13)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951425 alkalommal 6750658 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Rendőrségi akciósorozattal az illegális gyorshajtók ellen


Rendszeres bejelentések nyomán a polgármester javaslatára rendőrségi akciósorozat indul július 25-én péntektől, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat Káposztásmegyeren és megakadályozzák az illegális versenyeket. A cél a lakók nyugalma és a bűnmegelőző jelleg. A szolgálatban hétről hétre összesen huszonöten, köztük motoros rendőrök és polgárőrök vesznek részt.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitánya azt mondta, a péntek-szombati napokon tartandó akciósorozatot az indokolja, hogy több lakossági bejelentést kaptak éjszaka nagy sebességgel közlekedő gyorshajtókról, akik szándékosan az éjjeli órákban száguldoznak, emellett felmerült az illegális versenyek gyanúja is. Wintermantel Zsolt e jelzések nyomán kezdeményezte, hogy az újpesti rendőrség a jelenleginél hatékonyabban lépjen fel a szabályszegőkkel szemben, és ehhez akár a jelenlegi támogatáson felül további segítséget ad az önkormányzat.

A rendőrkapitány visszautalt rá: a Megyeri út, Íves utca - Óceánárok utca – M0-ás bevezető szakaszán tapasztalható jelenség ellen már a Százan Újpestért akcióban is sikeresen felléptek (különös figyelmet fordítva az átalakított járművekre és a közlekedési előírásokra, az eredményekről korábban beszámoltunk).

A hétről hétre megtartandó akcióban összesen huszonöten (köztük 5-6 polgárőr és a BRFK közlekedésrendészeti osztályának két motoros járőre) vesznek részt, az egyenruhások péntek és szombat éjjelente lesznek kint. A jelenlét célja ugyanis az, hogy száműzze Káposztásmegyerről a gyorsulni vágyókat és megteremtse a lakók nyugalmát.

Dr. Terdik Tamás felhívta a figyelmet: éjjelente tíz rendőrautóval és két motoros járőrrel látják el a szolgálatot; jelenlétükkel nem megfékezni szeretnék a tilosban járókat, hanem azt szeretnék elérni, hogy bele se kezdjenek abba, amit kiterveltek. A rendőri akció előre meghatározott ideig zajlik, a tapasztalatok függvényében döntenek a folytatásról, ami azt jelenti, hogy a későbbiekben is számítani lehet a megnövelt létszámra. A kint szolgáló rendőröket természetesen nem csak közlekedéssel kapcsolatos panaszokkal kereshetik meg az ott lakók, bármivel fordulhatnak hozzájuk.

M. Orbán András Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye