Ajánlott videóKörkép -3- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948602 alkalommal 6748403 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A családunkért és Újpestért szavazzunk!


Wintermantel Zsolt nemcsak Újpest polgármestere, az elmúlt négy év során az Országgyűlésben is képviselte városunkat. A mostani választáson azonban már nem indul. A jövőben nem lehet valaki egy ciklusban polgármester és parlamenti képviselő is. Wintermantel Zsolt úgy döntött, nem jelölteti magát az országgyűlési választáson, inkább a polgármesteri székért indul újra ősszel.Címkék:
Választás 2014
Wintermantel Zsolt

- Nem bánta meg, hogy így döntött?

- Egyáltalán nem. Annak idején, még a 2010-es választások előtt Orbán Viktorral közösen mindannyian, akik képviselőjelöltek voltunk, úgy döntöttünk, hogy csökkenteni fogjuk a parlamenti és az önkormányzati politikusok létszámát, és nem lesz lehetőség egyszerre betölteni polgármesteri és képviselői posztot. Én már akkor is tudtam, hogy ha sikerül elnyernem az újpestiek bizalmát, akkor a polgármesterséget fogom választani.

Így is történt. Egyrészt régi adósságot törlesztettünk, amikor csökkentettük a politikusok számát. Tízmilliós országban pazarlás közel négyszáz fős parlamentet fenntartani. Ez régóta tudott volt, de korábban egy kormányzatnak sem volt elég ereje keresztülvinni. Másrészt az ország a csőd szélén állt 2010-ben, tudtuk, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét, mindenkinek áldozatot kell hoznia ahhoz, hogy Magyarországot talpra állítsuk. Elsőként a politikusoknak. Ezért arról döntöttünk, hogy megfelezzük a politikusok számát. Az önkormányzatoknál ez már 2010 őszétől bekövetkezett, a parlamenti képviselők pedig a mostani választástól kezdve lesznek közel felével kevesebben. Ésdöntöttünk az összeférhetetlenségről is. Én Újpestet választottam. Azt, hogy itt helyben fogom szolgálni a városunkat, és bízom benne, hogy a választók bizalmából továbbra is polgármesterként. Számomra ez természetes. Itt élek, itt szeretek élni, itt a helyem. 

- Mi a tétje a mostani országgyűlési választásoknak? Újpest vezetőjeként hogyan látja, mire érdemes fi gyelni a választóknak, amikor döntenek és behúzzák az ikszet?

- Újpest polgármestereként nem lenne helyes, ha az önkormányzat újságjában pártpolitikai kérdésekbe mennék bele, és próbálnék állást foglalni. A politikai elkötelezettségem nem titok, mindenki ismerheti, de egy polgármesternek felül kell tudni emelkedni ezen. Ettől még természetesen van véleményem, amelyet más fórumokon ki is nyilvánítok. De ebben az újságban ezt nem tartanám etikusnak. Amit nyugodt szívvel megtehetek, hogy mindenkit arra buzdítok, menjen el és szavazzon. Mert aki nem megy el szavazni, csak magának tehet szemrehányást, ha nem az lesz az eredmény, amit ő szeretett volna. Ha mi nem döntünk a magunk sorsáról, akkor majd dönt helyettünk más. Ezt a régi igazságot érdemes szerintem mindenkinek megfontolnia. A második dolog, amit szintén mindenkinek javasolhatok, hogy ne előítéletek vagy megszokás alapján döntsön.

Inkább gondolja végig, mi valósult meg az elmúlt négy évben az országban, mi valósult meg itt, Újpesten, hogyan alakultak a dolgok az ő és családja életében. És mindezt hasonlítsa össze azzal, amit 2010 előtt tapasztalt, aztán ennek alapján döntse el, mit választ, hova teszi a voksát. És van még valami, amit minden további nélkül mondhatok. Aki úgy gondolja, hogy Magyarország jobban teljesít, mint korábban, hogy komoly eredményeket ért el, ezért azon az úton kell továbbmennie, amelyen az elmúlt években, nos, aki így gondolja, az vegye fi gyelembe, hogy az eredmények legfőbb feltétele az egység és az összefogás volt. Aki más véleményen van, annak ezt úgyis hiába mondanám, de aki pozitívan értékeli az elmúlt négy évet, és ezért úgy gondolja, hogy továbbra is erős és egységes vezetésre van szükség az ország további sikereinek érdekében, az semmiképp ne ossza meg a szavazatát. Ugyanannak a pártnak a jelöltjéhez és listájához tegye az ikszet. Én úgy gondolom, s a tapasztalatok is ezt mutatják, Újpest olyan képviselővel járhat jól, aki régóta itt él Újpesten, köztünk van, itt dolgozik nap mint nap, nem csak kampányolni jön ide. Olyan politikusra, akit négy éven át nem látni Újpesten, sose szavaznék. Fontos tudni, hogy új választási rendszer van. Egyszerűbb és olcsóbb is, mint a korábbi, amelyet még az utolsó pártállami kormányzat alakított ki. Az új választási rendszer lényegesen csökkenti a viszszaélések lehetőségét azáltal, hogy nyitottabb, életszerűbb és átláthatóbb a réginél. Kiszélesíti a demokráciát, mert több jelöltnek, szervezetnek ad lehetőséget. Azokat viszont szigorúbban kiszűri, akik csak ügyeskedni próbálnak, és nem komolyan vehető indulók. Az új rendszer lényege, hogy nincs elveszett szavazat, minden voks számít, az is, amelyet a pártlistára adnak, és az is, amelyet az egyéni jelöltre. 

U. N.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye