Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9957093 alkalommal 6755001 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Találkozóhely a város szívében

Hagyomány és megújulás


A Szent István tér rehabilitációjának részeként az elmúlt év végére újult meg önkormányzati támogatással a Cyklop-ház homlokzata. A patinás épület évtizedek óta megtalálható közkedvelt üzletei mellett, amelyeket lapunkban már bemutattuk, december közepén megnyitott a Központ Bisztró, amely a ma nagyon elterjedt étterem-kávézó vonalat képviseli.A Cyklop-házban karácsony előtt nyitott meg a Szent István térre és az István útra
„tájolt” Központ Bisztró, amely a kortárs konyha helyi rajongóit célozza meg. Nekik köszönhetően az ínyenceknek nem kell a belvárosig menniük, ha minőségi ételkreációkat rendelnének. Az sem mellékes, hogy a város szívében kellemes találkozóhely létesült. A bisztró mindössze két hónapja tart nyitva, ám máris visszajáró vendégei vannak. Sikerüket – a jó helykiválasztás mellett – kiváló konyhájuk garantálja, amelynek titka az improvizáció és a ötletesség.

– Nagyon jó, kreatív szakácscsapatot sikerült összeállítanunk. Tanácsadó
séfünk Gál Zsolt, aki korábban több első osztályú éttermet vezetett, és immár évek óta irányítja a Rosinante Fogadó konyháját. Vezető séfünk, Petrovszki Norbert megfordult az Apetitóban, hat évadon keresztül a Sziget Backstage luxuséttermében, de a Mix étteremben Nicolas Delgado keze alatt is dolgozott – mesél a Központ Bisztró háttércsapatáról Galajda Péter üzlettulajdonos.

Étlapjukon a hagyományos magyar és a könnyebb franciás ízek egyaránt megtalálhatóak. A Központ Bisztró kézműves sörei mellett jóféle borokat, házi szörpöket, limonádékat, kávékülönlegességeket is kínál vendégeinek. Nem csoda, hogy szívesen jönnek ide az újpestiek.

– Az a célunk, hogy központi találkozóhely legyünk, ahová be tudnak ülni barátnők egy kapucsínóra, üzletfelek egy-egy ebédre, családok egy vacsorára, baráti társaságok sörözésre, koktélozásra. Hozzánk akár csak egy kávéra is érdemes betérni, szívesen látott vendég az is, aki csak megpihenni szeretne – foglalja össze Galajda Péter.

G. R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye