Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.01.12.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9555011 alkalommal 6465190 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Szociális földosztás


Dr. Trippon Norbert alpolgármester javaslatára az Önkormányzat termőföldet bérel a vállalkozó kedvű újpesti családok számára, azért, hogy maguk termelhessék meg a betevő zöldséget, gyümölcsöt. Az ingyenes programnak egyetlen feltétele van, a megtermelt javak tizedét le kell adni az Önkormányzatnak, azért, hogy szétoszthassák a kisnyugdíjasok és a rászoruló újpesti családok között.Az alpolgármester javaslatát keddi ülésén fogadta el a Képviselő-testület, melyre a költségvetésben 10 millió forintot különítettek el.
A tervek szerint kiskert méretű parcellákat alakítanának ki a kerülethez viszonylag közel eső, jó minőségű területen, melyet az újpesti családok rendelkezésére bocsátanának. Az Önkormányzat a kerületi civilszervezetekre és egyházakra bízná, hogy az új programhoz találjanak 10-15 olyan családot, akik vagy anyagi okok miatt vállalkoznának a földművelésre, vagy azért, mert saját maguk szeretnék megtermelni azt, ami az asztalra kerül. Számukra a kerületi parkfenntartó cégen keresztül a növényvédelemben is besegítenének.
Az ingyen földet elfogadóknak egyetlen feltételt szabnak, a megtermelt zöldségből, gyümölcsből 10 százalékot le kell adniuk, melyet az újpesti kisnyugdíjasok és rászorulók között osztanának szét.
 
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok