Ajánlott videóNői szakasz (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9955878 alkalommal 6754087 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Március elsejétől ismét Piac-Placc


A tavasz eljövetelét a Piac-Placc árusítói és vásárlói egyaránt várják. Ha az időjárás nem szól közbe, március első szombatján – amely idén épp elsejére esik – ismét benépesül a Piac-Placc területe, sőt bővül is az elárusítóhelyek száma. A helyekre már lehet jelentkezni. Az újpestiek népszerű kis piacáról, az újdonságokról Práger Ferenccel, az újpesti Szent István téri Piac- és Vásárcsarnok vezetőjével beszélgettünk.Címkék:
Piac
Piac-Placc
Újpesti Párbeszéd
Mint ismert, az Újpesti Párbeszéd kérdőíveire visszaérkezett korábbi válaszokból kitűnt, a helyiek nagyon szeretnének egy hangulatos kis piacot, ahol otthon feleslegessé váló holmijaikat adnák el. A lakossági kérés nyomán engedélyezte az önkormányzat az újpesti Piac-Placc létrejöttét. A standokon az elmúlt év március végétől a hideg idő beköszöntéig szombatonként minden otthon feleslegessé vált apróságot, használati tárgyat eladhattak az erre vállalkozók, kivéve élelmiszert, vegyi árut, virágot vagy élő állatot. A Piac-Placc a reméltnél is nagyobb sikert aratott. Az új évben, a téli szünet után már készülnek a márciusi folytatásra.

- Tavaly már az első hetekben nagy volt az érdeklődés az eladók és a vásárlók oldaláról nézve egyaránt - tér ki a tapasztalatokra Práger Ferenc piacvezető. - Olyannyira, hogy május végén, június elején már akkora volt a túljelentkezés, hogy nem volt üres asztal, türelmet kellett kérnünk az eladni szándékozóktól, miközben várakozói listát is nyitottunk a jelentkezők sorrendjében. Először 40 asztallal indultunk, de hamar 120 férőhelyessé bővítettük a területet a Duna sétányon. Az időjárás is kegyes volt, mindössze egy alkalommal mosta el az eső az árusítást, amely közismerten szabadban, tető nélkül zajlik.

Arra a kérdésre, hogy hoz-e az új tavaszi szezon változásokat, Práger Ferenc elmondja: mindenképpen.

- A férőhely bővítésén túl új dolog: aki árusításra jelentkezik, regisztrációjával lehetőséget teremt arra is, hogy egy hónapon át áruljon szombatonként. Ha akad olyan elárusítóhely, amelyre reggel 7 óráig nem érkezik ki a bérlő, megkapják azok, akik a várakozói listára kerültek, és ott vannak a helyszínen. A piacfelügyelőség ügyel az átlátható és rendezett sétányképre, csak az általuk rendelkezésre bocsátott asztalon pakolhatnak ki az eladók, külön asztalok, állványok nem hozhatók. Változatlan a bérleti díj - emeli ki a piac vezetője. - Az újpesti árusok 900, a város határán túlról érkezők 1500 forintot fizetnek alkalmanként. Ezért az összegért 6 órától 13.30-ig lehet a Piac-Placcon árulni. B. K.JELENTKEZÉS
Az árusításra jelentkezni az interneten www.ujpest.hu/piacplacc címen, továbbá a piacfelügyelőségen személyesen lehet minden héten kedden délelőtt 9-12 óráig és csütörtökönként 12-16 óráig. Egy formanyomtatványt kell kitölteni, a névnél és az elérhetőségnél kérik jelezni, hogy a jelentkező mit szeretne árulni.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye