Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951428 alkalommal 6750660 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Ingatlanszakmai konferencia a társasházfelújításokért


A városháza dísztermében tartotta Országos Ingatlankezelési Konferenciáját a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége és tagtársasága, az Újpesti Vagyonkezelő január 23-án. A program valamennyi résztvevőjének közös célja, hogy a korábbi évek és panelprogramok tanulságait levonva folytatódjanak és idejében befejeződjenek a társasházfelújítások.Címkék:
Wintermantel Zsolt

- Örülök, hogy Újpest lehet a házigazdája egy ilyen találkozónak, amely város minden tekintetben képes a fejlődésre, és ez alól a társasházak megújítása sem lehet kivétel – nyitotta meg az ingatlanszakmai találkozót a polgármester. Wintermantel Zsolt hozzátette, az önkormányzat saját támogatási rendszere több mint ezernégyszáz lakás felújításához járul hozzá, ez pedig összhangban áll azzal a kormányzati-önkormányzati szándékkal, amelyhez a szaktudása elengedhetetlen.

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő azt mondta: Újpesten született, mondhatni együtt öregedett a házakkal, tizenkét évig volt helyi képviselő, ennél fogva pontosan ismeri, mire van szükség az épületeket illetően.

- Újpesten jelentős számú panelház található, és eredményes tanácskozás után bízhatunk abban, hogy folytatódhat a megújulások kedvező folyamata – zárta gondolatait dr. Hollósi Antal.

A bevezető gondolatok után dr. Telek Zoltán, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt vezérigazgatója nyitotta meg a szakmai ismertetők sorát. Dr. Telek Zoltán először a vagyonkezelő megalakulását majd az újpesti lakásállomány darabszámát, megoszlását és egy ingatlanra jutó lakóinak számát ismertette, külön kiemelve a három nagy lakótelepet. (Újpesti, Izzó illetve Káposztásmegyer).

A vagyonkezelő vezérigazgatója összegezett néhány eddigi, a panelfelújításokkal kapcsolatos tapasztalatot, kiemelve, hogy igény van az önkormányzat által nyújtott támogatásra, amelyet az éves költségvetésből külön erre a célra különítenek el.

Őt követően Holeczy Katalin, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt vezérigazgató-helyettese ismertette a holding tevékenységét és finanszírozási modelljét, amellyel a társasházak felújítását segíthetik elő. 

Ugyancsak e cél érdekében érzékletes példákon keresztül Gulyás István, az NRG Mentor Zrt ügyvezetője ismertette, mi szükséges a panelprogram sikeres lebonyolításához és cégük miként, miben nyújthat ehhez segítséget. 

A konferencia második részében főként a tapasztalatok összegzése, valamint a jelenlévők közti eszmecsere kapott hangsúlyt.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye