Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9961372 alkalommal 6758431 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megszépült Szent László tér


Befejeződött a Szent László tér rendezése. A napokban az üzletsor előtti zöldfelületi munkákat végezték el a Városgondnokság munkatársai. A színes virágok, a facsemeték jövő nyárra már igazán szép díszei lesznek a környezetnek.Az elmúlt hetekben elsőként közel kétezer négyzetméteren törték fel a korábbi, tömörödött zúzott kővel szórt burkolatot, ahonnan mintegy nyolcvan köbméter törmeléket kellett elszállítani. A kiszedett ásványi anyag helyére talajjavító anyaggal kevert friss termőföldet terítettek le a Városgondnokság szakemberei.

A munkák befejeztével elültettek öt hársfát, és virágládákat is kihelyeztek.

Szerencsére az időjárás is kedvező volt, így a terület gyepesítése is elkészülhetett a nagy fagyok beköszönte előtt. Ahogy a környékbeliek már tapasztalhatták, a nyár folyamán megújult a Szent László tér és környéke. Ahogyan korábban megírtuk, Nagy István alpolgármester, mint a körzet egyéni képviselője, valamint Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester javaslatára szépült meg a Teknős térnek becézett terület. A felújítás során új burkolatot kapnak a régi, rossz állapotú járdák, megszűnt a szelektívhulladék- gyűjtő sziget, és ennek köszönhetően kellemesebb, barátságosabb hangulatú lett a tér. Felszámolták a közért előtti régi, murvás parkolót, azóta az úttest szélén, a szegély mellett, illetve a Szent László utcában lévő murvás területen lehet szabályosan parkolni.

G.R. 
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye