Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948638 alkalommal 6748433 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Hathatós segítség a működő közvilágításért


A polgármester közbenjárására javították meg azokat az utcai lámpákat, amelyek rendszeresen meghibásodtak a Berzeviczy Gergely és a Lőrinc utca egyes szakaszain. A sötétbe borult utcaszakaszokat dokumentáló közterület-felügyelők újabb rossz lámpatestekre lettek figyelmesek, ezeket szintén megjavították.Címkék:
Wintermantel Zsolt
Több megkeresés is érkezett a polgármesteri hivatalhoz és az Újpest-Káposztásmegyer Facebookoldal szerkesztőihez azzal kapcsolatban, hogy október vége óta a Berzeviczy Gergely utca 17. és 23. között, valamint a Lőrinc utca egyes szakaszain a közvilágítási lámpák hibája miatt esténként teljes utcaszakaszok borulnak sötétségbe, amely helyzet Wintermantel Zsolt szerint súlyos élet-, baleset- és vagyonvédelmi kockázatokat rejtett.

A környékbeliek régebben is többször jelezték a meghibásodást az Elmű és a BDK felé. A szakemberek az üzemzavart pár napon belül elhárították, ám kisvártatva ismét ugyanazok a lámpák hibásodtak meg, ezért az érintett utcákban lakók már a polgármesteri hivatalt is megkeresték.

A jelzett meghibásodásokat a közterület-felügyelet jegyzőkönyvezte, azonban a felügyelők az előbb említett utcák egy-egy másik szakaszán és az Attila utcában is találtak meghibásodott lámpatesteket, ezenfelül a Venetiáner utca 22-26. szám közötti szakaszon mindössze egyetlen utcai lámpa világított.

A visszatérő probléma soron kívüli rendezése érdekében a polgármester személyesen intézkedett a közvilágításért felelős Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felé (BDK), ahol a visszatérő hibát elhárították. Mint utólag kiderült, egy, az Attila utcában kivett oszlop okozta a probléma jelentős részét, a továbbiakat pedig egy régi légvezeték, amelynek mielőbbi cseréjére a BDK ügyvezetőjétől kapott ígéretet a polgármester.

MOAHa meghibásodást észlel

Telefonos hibabejelentés: a BDK 238-4333-as telefonszámán munkaidőben 06.45-től 15.05-ig jelezhetők a meghibásodások, ezt követően a hívásokat az Elmű központi hibabejelentőjére irányítják át, amely a 238-3838-as számon közvetlenül is elérhető. Utóbbi számon az 1., 2., 1-es menüpont alatt lehet az észlelt hibákat jelezni.

A közvilágítás hiánya mobiltelefonos felületről jelezhető. Android operációs rendszerű készülékekről egy ehhez szükséges letölthető alkalmazás telepítése után is jelezhetők a meghibásodások, a mobilkijelzőre szabott webes oldal pedig folyamatos adatkapcsolat mellett működik, amely a telefonnal készített fénykép feltöltését, GPS-koordináták és kiegészítő adatok megadását támogatja.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye