Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9961370 alkalommal 6758429 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

István út 15. - Az új városháza épülete

Újpest akkor és most


2000-ben kereken százesztendős volt Újpest emblematikus épülete, elődeink mesterműve, a városháza. Az István úti épület az idők folyamán Újpest (egyik) jelképévé vált. Átélte a 20. század viharait, az maradt, aminek építették: falai között működik - ma is - a polgármesteri hivatal több irodája. A harmadik évezred kezdetére Újpest akkori 120 ezer lakója már rég kinőtte a hajdan tágasra tervezett hivatalt.Címkék:
Újpest akkor és most
Az önkormányzat új feladatköreinek ellátásához, a többszörösére növekedett ügyfélforgalom kiszolgálásához e falak között már nem volt elegendő hely. Újpest Önkormányzata ezért száz esztendővel, az egykori községháza felépítése után, 2000-ben, éppen a régi épülettel szemközt egy új, korszerű irodaház építésébe kezdett.

Az a bizonyos foghíjtelek, amely a városházával szemben és az Ifjúsági Ház szomszédságában állt, és messze átnyúlt egészen a Kassai utcáig, lehetőséget kínált az új hivatali épület felépítésére. (És a Kassai utcában, vállalkozói alapon, további két lakóház felépítésére.) Archív képünk 2000-ben készült a földből kinövő új városháza-épületről. Az elkészült új városházát 2001-ben, a millennium évében, ünnepélyes külsőségek közt avatták fel, június 15-én. Majd ősztől megkezdődött az okmányirodai ügyfélfogadás. Az építészeti terveket Reszler Antal és Kasuba János készítették. A kiviteli munkálatokat a Mester Nívó Kft. végezte.

Az új városháza épületében továbbra is az okmányiroda működik, és itt fogadja ügyfeleit a Kormányhivatal is. Az épületben kapott elhelyezést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

B. K.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye