Ajánlott videó...Ahogy történt (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951425 alkalommal 6750658 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Jóval több, mint munkakör

Szakmájuk az emberség


Hárman vehették át az Újpesti Szociális Munkáért díjat a szociális munka napja alkalmából november 12-én a Városháza dísztermében. E nemrég alapított díjjal a szociális ellátásban dolgozók iránti megbecsülését fejezi ki a városvezetés, az eseményen a polgármester, Újpest alpolgármesterei, valamint dr. Hollósi Antal, a város országgyűlési képviselője, önkormányzati képviselők és díszpolgárok egyaránt képviseltették magukat.Címkék:
Wintermantel Zsolt

Nagy István alpolgármester a díjátadót megelőző köszöntőjében kiemelte: több díjat alapítottak azok számára, akik sokat tesznek a közösségért, ám a szociális munkások eddig még nem kaphattak ilyesfajta elismerést. Hozzátette: (nem a mai szavakkal ugyan,) de az elesettek védelmét már Szent István király is törvénybe iktatta.

- Ha egy társadalom nem képes gondoskodni az arra rászorulókról, azt üzeni magáról, hogy életképtelen, a szociális közösséggel viszont a társadalmat erősítjük. Ahogyan az Újpesti Párbeszéd is mutatja, az itt élők elégedettek az újpesti szociális ellátással - fogalmazott. 

Az alpolgármester a díjazottakról és a díjjal kapcsolatban végül azt mondta, utóbbival a szociális ellátásban dolgozók iránti megbecsülését fejezi ki az önkormányzat, a szociális munkások szakmája az emberség, és amit végeznek, jóval több, mint munkakör. Számukra elengedhetetlen a szeretet, a türelem és a kapcsolatteremtő képesség, amely utóbbival kapcsolatban hozzáfűzte: az ellátottak egy része számára a szociális munkás jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal.

A díjakat e gondolatok és a köszönet jegyében Nagy István alpolgármester és Wintermantel Zsolt közösen adta át az arra érdemeseknek.

A díjazottak: 

Dyekiss Emilné, az Intarzia Káposztásmegyeri Nagycsaládosok Egyesületének elnöke: tízgyermekes család hatodik gyermeke, 1985 óta él Káposztásmegyeren és ugyanebben az esztendőben már volt kapcsolata a Nagycsaládosok Országos Egyesületével. Felnőttként elvégezte a Hittudományi Főiskolát, öt gyermeke van. A hatékonyabb munka érdekében 1988-ban több családdal összefogva megalapította az Intarzia Káposztásmegyeri Nagycsaládosok Egyesületét, a kilencvenes években felépült Szentháromság katolikus templomban pedig a mai napig karitász munkát lát el.

Dr. Váczi Judit, a Szociális Intézmény Családsegítő Szolgálatának és Gyermekjóléti Központjának jogásza:1990-ben a Káposztásmegyeri Családsegítő Szolgálatnál kezdte jogi tanácsadást, majd a szolgálatok összevonását követően Újpest SZEI-ben, majd a SZI–ben folytatta munkáját. Elhívatottságát jelzi, hogy az ELTE szociológia szakát is elvégezte és jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet 2 éves mentálhigiénés segítő szakember szakirányú továbbképzésében vesz részt. Valamennyi ügyére és ügyfelére emlékszik.

Kovács Tamás Gáborné a Homoktövis Bölcsőde kisgyermeknevelője: 1976 óta az Újpesti Önkormányzat Bölcsődék Intézmény kisgyermeknevelője. Sikeres, kiemelkedő szakmai munkájának és empatikus magatartásának köszönhetően 1986-tól a Rónai, majd 1991-től a Leinigen Bölcsődében részlegvezető-helyettesi megbízást is ellátott. A vezetői feladatok mellett mindig a gyermekek közvetlen nevelése-gondozása vonzotta, ezért 2002 évtől újra kisgyermeknevelőként dolgozik a Homoktövis Bölcsődében. Több évtizedes munkája során mindig türelemmel segített a rábízott gyermekek testi, lelki, szociális fejlődését, tudását pedig szívesen adja tovább. Lelkiismeretes munkája eredménye, hogy a hallgatók szívesen választják későbbi munkahelyükként az újpesti bölcsődéket.

Az újpesti lakosok érdekében

Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének vonatkozó rendelete alapján „Újpesti Szociális Munkáért” Díj annak a személynek adományozható, aki a szociális területen az újpesti lakosok érdekében végzett magas színvonalú, kiemelkedő vagy több évtizedes tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult Újpest szociális ellátásának, az újpesti szociális szolgáltatások fejlesztéséhez, a hátrányos helyzetű lakosok életminőségének javításához. 

M. Orbán A.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye