Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951386 alkalommal 6750626 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Rendhagyó jubileumi tanévnyitó


Fennállásának hatvanadik évfordulója tiszteletére a Bajza József Általános Iskola tarthatta meg tanévnyitó ünnepségét a Városnapok keretén belül a Szent István téren. Az intézmény színes, látványos műsorral készült, amelynek az elején az elsősök az önkormányzat, az Újpest FC és az UTE közös ajándékcsomagját vehették át.Címkék:
Tanévnyitó
Városnapok
Városnapok 2013
Wintermantel Zsolt
- Ez az évnyitó azért már, mint az előző években, mert január 1-jével állami kézbe kerültek az iskolák, Újpest Önkormányzata azonban továbbra is magáénak érzi őket és felelősnek tartja magát a dolgozóikért – kezdte ünnepi gondolatait Wintermantel Zsolt.

A polgármester hozzátette: éppen ezért továbbra is ingyen jár a tankönyv az újpesti iskolásoknak, az elsősök pedig ugyanúgy megkapják az önkormányzat, az Újpest FC és az UTE közös, tornazsákot, Újpestről szóló mesekönyvet és egy-egy labdát tartalmazó ajándékcsomagját. A program megvalósítását a Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Zrt. támogatta, ezúton is köszönet nekik, az ajándékokat a polgármester, dr. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője, és Őze István, az UTE klubigazgatója adta át.

Az elkövetkező diákévekről a polgármester azt mondta, az elsősök ezután nemcsak rácsodálkoznak, hanem elkezdik majd felfedezni a valóságot, a labda pedig ahhoz „kell”, hogy a játék, az egészség és az öröm a diákokkal legyen.

Wintermantel Zsolt köszöntője után az iskola két izgalmas, látványos nyárbúcsúztató száma következett, majd pedig az ötödikesek köszöntötték az elsősöket, akik közül a Bajzában hatvanketten kezdik meg tanulmányaikat.

Ezt követően Kohodné Tóth Andrea, az iskola igazgatónője röviden az iskola múltjáról és jelenleg képviselt értékeiről beszélt, kiemelve, hogy az intézmény több országos felmérésben is jól szerepel, ugyanakkor őrzi kertvárosi, családias hangulatát.

Kohodné Tóth Andrea külön köszöntötte az elsősöket és az ötödikeseket is, utóbbiaknál kiemelve, hogy szintén új élethelyzetbe kerülnek. A nyolcadikosokhoz is szólt, és egyedülálló módon üdvözölte az iskolaváltókat is. Az igazgatónő a tanév megnyitását azzal zárta: az idei tanévben több hagyományőrző programmal erősítik a közösséget.

M. Orbán A.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye