Ajánlott videóKörkép -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948549 alkalommal 6748371 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egy életpálya elismerése


A miniszterelnök javaslatára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2013. augusztus 20., államalapító Szent István ünnepe alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta kiemelkedő sporteredményeiért, a magyar sport érdekében végzett sokoldalú tevékenysége, életpályája elismeréseként az újpesti Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázónak, úszónak, edzőnek.Címkék:
Wintermantel Zsolt

Alábbi interjúnk nem sokkal díszpolgári kinevezése előtt készült, az Újpesti Napló hasábjain májusban olvashatták.

– Megtiszteltetés, hogy a főváros vezetése, a sportot kedvelő és az eredményeket elismerő főpolgármester vezetésével meghallgatta, illetve elfogadta Wintermantel Zsolt, valamint Nagy István javaslatát, miszerint idén én legyek az egyik díszpolgára Budapestnek – mondta az olimpiai bajnok.

– Mit érzett, amikor megtudta, hogy beválasztják az igen előkelő társaságba?

– Nem is hittem el, ráadásul hivatalosan még nem is értesítettek. Persze, a feleségem olvasta az újságban, nos, ettől kezdve már nyugodtan mondhatom, hogy megható érzés. Jó, hogy nem felejtik el az öregeket és azt, amit tettünk egykoron a magyar dicsőség érdekében.

– Zoli bácsi! Higgye el, a sportot kedvelő magyar szurkolók soha sem felejtik el például a tokiói olimpiai mérkőzést, amikor a szovjetek ellen játszott a magyar vízilabda-válogatott. Szepesi György önkívületi állapotban közvetítette a meccset, és azóta a „Dömötör lőj, Dömötőr lőj… góóóóóól!” klasszikusnak

számít a rádiózás történetében. Emlékszik a pillanatra?

– Hogyan felejthetném el? Fantasztikus passzt kaptam, és megindultam a szovjetek kapuja felé. Gondolom, a kapus erős lövésre számított, ki is emelkedett derékig a vízből, de aztán szépen lassan elsüllyedt. Nem tudott addig taposni, ameddig én lóbáltam a labdát. Így aztán nem volt nehéz a hálóba ejtenem. Ezzel nyertünk, és később olimpiai bajnokok lettünk.

– És most a főváros díszpolgára lesz. Gratulálunk!

(gergely)
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye