Ajánlott videóKörkép -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951399 alkalommal 6750639 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

A legkorszerűbb röntgengépek érkeznek Újpestre

Sorozatos megújulás


Aláírták a közel nettó 150 millió forint értékű röntgenberendezések beszerzésére és a jótállást követő szervizelésre kötött megállapodást augusztus 12-én a polgármesteri hivatalban. A megállapodásban foglaltak szerint év végén a legkorszerűbb röntgengépek állnak szolgálatba a szakorvosi rendelőintézetben.Címkék:
SZTK
Wintermantel Zsolt
A dokumentumok aláírása előtti rövid sajtótájékoztatón Wintermantel Zsolt azt mondta, e gépek beszerzésével tovább korszerűsödik Újpest egészségügyi ellátása. A polgármester hozzátette: Újpesten nem csupán az egészségügyben valósultak meg fejlesztések, azonban kiemelte, hogy amióta a város a kezébe vette a szakrendelőt, energetikai korszerűsítést és belső szakmai-tartalmi-műszaki fejlesztéseket hajtott-hajt végre rajta. Utóbbiak közül külön említette a harmadik emeleti képalkotó diagnosztikát, amely a Getronics Magyarország Kft.-vel és a Pascal Team Kft-vel mint közös ajánlattevőkkel kötött megállapodásban foglaltak szerint a legkorszerűbb digitális röntgenkészülékekkel bővül.

Rátkai Péter, a Getronics Magyarország kft. ügyvezetője az aláírás előtt elmondta: három magyar fejlesztésű, korszerű röntgenberendezés érkezik az SZTK-ba, ezeket az új eszközöket az ország több megyéjében és nagyvárosában (Debrecenben és Szegeden) is alkalmazzák már, így garantáltan kipróbált technológia érkezik Újpestre. Hozzátette: míg korábban ez kizárólagosan orvosi technológiának számított, addig ma sokkal inkább a képalkotáshoz kapcsolódó informatikai rendszerként tarthatjuk nyilván.

Az aláíráson a polgármesteren és a Getronics Kft. ügyvezetőjén kívül dr. Varga József, az SZTK ügyvezetője és dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő is részt vett. Utóbbi személyes élményeit is említve emlékeztetett: újpestiként látta az akkor még az OTI-hoz (Országos Társadalombiztosító Intézet) tartozó rendelő felépülését, majd elhasználódását, valamint kiemelte azt is, hogy az utóbbi miatt az önkormányzat korábban is támogatta az akkor még a Károlyi-kórházhoz tartozó SZTK-t.

– Egy ilyen jellegű és mértékű támogatás országos szinten is ritkaságnak számít. Azzal, hogy a szakrendelő továbbra is újpesti kézben maradhatott, az állam bizalmat szavazott a városnak, aminek Újpest maradéktalanul igyekszik megfelelni – fogalmazott.

Magáról a berendezésről orvosi-szakmai szemmel azt mondta: előnye, hogy gazdaságosan működik, és több munkahely képeit lehet egy helyen megtekinteni, értékelni. (Sőt, akár másik városból is megtehetik ugyanezt.)
Hollósi arról is szólt, hogy az új technológia nagyobb felkészültséget igényel a gyógyítók részéről, valamint kitért arra, hogy a betegek is szívesebben keresnek fel egy korszerű intézményt, és mindezek mellett nem elhanyagolható az sem, hogy a szűrővizsgálatoknak a radiológia is a részét képezi.

A Wintermantel Zsolt által ismertetett számadatok szerint az év végével üzembe álló gépeken évente negyven-ötvenezer vizsgálatot végeznek, nyolcvan-százezer lelet készül, a beruházás pedig százötvenmillió forint értéket képvisel. A tájékoztató a hivatalos papírok aláírásával ért véget, amelyek már kézzelfoghatóan is biztosítják az egészségügyi ellátás további korszerűsítését Újpesten.Idén a képalkotó diagnosztika kialakításán kívül új ultrahangkészüléket és fogászati széket kapott a rendelőintézet, és ugyanide költözött be a huszonnégy órás ügyelet is.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye