Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9951418 alkalommal 6750652 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Karaffa „33”

A fotós a fénnyel játszik


A nagy meleg ellenére szépszámú közönség előtt nyílt meg Karaffa Attila amatőr fényképész, a Pázmáneum Polgári Társulás ügyvezető elnökének „33” címet viselő kiállítása az Ifjúsági Házban.Címkék:
Wintermantel Zsolt

– Ha utánaolvasunk, Karaffa Attila képei valóban amatőr alkotásoknak tűnhetnek, hiszen a kiállító rengeteg mindennel foglalkozik – kezdte a tárlat méltatását dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő.

Hozzátette, gyakorló orvosként látja a különböző képalkotási eljárásokat, amelyek „képből és alkotóból” állnak. A kiállítás apropójáról úgy fogalmazott: Dunaszerdahely egy huszonkétezres lélekszámú, nagyrészt magyarok lakta város, amely Újpesthez hasonlóan szintén őrzi hagyományait. Magáról a kiállítóról tudni érdemes, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett hittantanár, újságírással, fotózással foglalkozik, és a Pázmáneum Polgári Társulás egyik ügyvivője. (Testvére, ThDr. Karaffa János PhD, a Pázmáneum Polgári Társulás védnökelnöke a nemzeti összetartozás napján, június 4-én a Gróf Esterházy János téren mondott beszédet. A szerk.)

A méltatás végén Hollósi kiemelte Újpest nyitott és befogadó voltát, rámutatva, hogy a város szívesen látja vendégül a különféle művészeket és művészeteket, hozzátéve, hogy Újpest is szívesen mutatja meg kultúráját, ha viszonozzák a meghívást. A mostani tárlatról szólva rámutatott: a cím nem véletlen, hiszen Krisztus is ennyi idősen kezdett tanítani. A Wintermantel Zsolt fővédnökségét élvező kiállítás pedig egyik témája, a sport miatt is fontos, hiszen a két város ugyanúgy kötődik saját sportegyesületéhez.

– A különböző utak során készített fotókon a sport mellett a kultúra és a vallás „dominál” – ezt már maga az alkotó, az Újpesten harmadszor kiállító Karaffa Attila mondja.

Több fotóját akkor készítette, amikor mérkőzésre kísérte a dunaszerdahelyi csapatot, sok kép készült a Felvidéken, illetve az egész Kárpát-medencében, de láthat(t)unk római képet is. 

Az alkotó itt kiállított művein elsősorban kőépületek és „emberi ábrázolások” láthatók, a művész sport, kulturális vagy vallási rendezvényeken készítette őket. Számuk valójában harminckettő, a harmincharmadik maga Karaffa Attila, aki fekete-fehér képeibe is színeket csempészett, és azt vallja, hogy a fotós a fénnyel játszik, ami mutatja az utat, hogy mit örökítsünk meg.

A felvidéki alkotó a megnyitó végén meghívással és egy Újpest-címeres mézeskalács szívvel viszonozta a lehetőséget. A képek augusztus 8-ig láthatók.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye