Ajánlott videóKörkép -4- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9955872 alkalommal 6754083 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Legfontosabb a közbiztonság


Minden eddiginél többen töltötték ki az Újpesti Párbeszéd idei kérdőíveit, a 10 256 visszaküldő több mint fele korábban is válaszolt. A kérdőívből kiderül, hogy a válaszadók szerint a közbiztonság megerősítése a legfontosabb feladat.Címkék:
Újpesti Párbeszéd
A válaszadók 57 százaléka tartja ezt az önkormányzat legfontosabb feladatának. Legtöbben a betörésektől tartanak – a rendőrség statisztikája szerint viszont a különféle lopások (pl. autólopás) száma nőtt kismértékben. Magas arányban (tízből négy fő) zavarja az itt élőket a randalírozás, de az erőszakos bűncselekmények és az autólopások is azok közé a bűncselekmények közé tartoznak, amelyektől tartanak az újpestiek. A rendőrség szerint az autólopásoknak az elkerülő utak közelsége (M0), valamint a nagy parkolók kedveznek. Viszont összességét tekintve Újpest az átlagosan évi négyezer bűncselekménnyel a bűnügyi középmezőnyben foglal helyet.

Megoldásképpen legtöbben a rendőrség megerősítését tartják a legfontosabbnak. Az önkormányzat pedig a közterület-felügyelőkkel közös járőrözéssel erősíti ezt a munkát, illetve a biztonság javítása érdekében részt vesz az uniós támogatással megvalósuló „Áldozatsegítő hálózat fejlesztése Újpesten” projektben is.

M. Orbán A.

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye