Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóKörkép extra (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9104824 alkalommal 6133257 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Legfontosabb a közbiztonság


Minden eddiginél többen töltötték ki az Újpesti Párbeszéd idei kérdőíveit, a 10 256 visszaküldő több mint fele korábban is válaszolt. A kérdőívből kiderül, hogy a válaszadók szerint a közbiztonság megerősítése a legfontosabb feladat.Címkék:
Újpesti Párbeszéd
A válaszadók 57 százaléka tartja ezt az önkormányzat legfontosabb feladatának. Legtöbben a betörésektől tartanak – a rendőrség statisztikája szerint viszont a különféle lopások (pl. autólopás) száma nőtt kismértékben. Magas arányban (tízből négy fő) zavarja az itt élőket a randalírozás, de az erőszakos bűncselekmények és az autólopások is azok közé a bűncselekmények közé tartoznak, amelyektől tartanak az újpestiek. A rendőrség szerint az autólopásoknak az elkerülő utak közelsége (M0), valamint a nagy parkolók kedveznek. Viszont összességét tekintve Újpest az átlagosan évi négyezer bűncselekménnyel a bűnügyi középmezőnyben foglal helyet.

Megoldásképpen legtöbben a rendőrség megerősítését tartják a legfontosabbnak. Az önkormányzat pedig a közterület-felügyelőkkel közös járőrözéssel erősíti ezt a munkát, illetve a biztonság javítása érdekében részt vesz az uniós támogatással megvalósuló „Áldozatsegítő hálózat fejlesztése Újpesten” projektben is.

M. Orbán A.

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok