Ajánlott videóZenéről zenére Újpesten (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9948881 alkalommal 6748628 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tervből valóság


A jövő héten megkezdődik a Sporttelep utca–Erdősor utca kereszteződésében létesítendő körforgalom építése. A munkálatok miatt lesznek kisebb forgalomelterelések, azonban az átmeneti kellemetlenségekért korszerű megvilágítással, gyalogátkelőkkel, buszöblökkel „kárpótol” az elkészülő csomópont.Címkék:
Wintermantel Zsolt

A kivitelezési munkák jövő héten kezdődnek, a megújuló kereszteződés pedig várhatóan szeptember végére készül el. Az építkezés ideje alatt kisebb forgalomelterelésekkel és -korlátozásokkal számolni kell: a 220-as busz átmenetileg a Vetés utcába kanyarodik be, és onnan éri majd el az Erdősor utat, a járművek számára ideiglenes megállót alakítanak ki, a reggeli és délutáni csúcsforgalomban valamennyi közlekedő számára megnőhet a menetidő.

A balesetveszélyes csomópont körforgalmúvá építése során átépítik a közműveket, azon belül megújul a közvilágítás. A vízvezeték az eddigi helyén marad, húsz centiméter vastag vasbeton teherelosztó lemezzel védik, az új útpálya (eső)víztelenítését új oldalbeömlős víznyelők biztosítják. Az átépítéskor beépítendő speciális kopórétegnek köszönhetően csökken a zajterhelés, a bazaltbeton buszmegállókat öblökben helyezik el, a meglévő fedett buszvárókat áthelyezik.

Jó hír a gyalogosok számára, hogy a körforgalom mindegyik ágában középszigetes gyalogátkelőt (zebrát) építenek, a gyalogátkelőhelyek környezetében a szegélyt lesüllyesztik, valamint a látássérültek biztonságos közlekedését ún. taktilis útburkolati jelekkel, „vakvezető sávokkal” segítik.

A körforgalom építéséhez összesen tíz darab fát kell kivágni, ezzel egyidejűleg az ügyben eljáró hatóság viszont ugyanennyi új fa telepítését írta elő, ezenfelül – a favédelmi és zöldfelület- rendezési tervnek megfelelően – új cserjéket ültetnek és füvesítenek. 
Mint ismert, a kereszteződés balesetveszélyes, Újpest ezért döntött az átépítés mellett. Wintermantel Zsolt azt mondta, a forgalmi viszonyoknak a körforgalom felel meg a legjobban. Hozzátette: noha már korábban is voltak tervek az átépítésre vonatkozóan, azok csak tervek maradtak, a tényleges megvalósításért Nagy István alpolgármesterrel járt közben a fővárosnál.

M. Orbán András
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye